20-XI-2000.

Јоја напушта ЈуеСКру јер Брља плаћа само 200$ месечно, раније 250. Нашао другде боље. Враћа хардвер, скоро цео рачунар, и то остаје Бати Кршићу који ускаче уместо њега. Поздравља Зиро, „никад нисам заборавио колико сте бринули за све нас за време бомбардовања, и, како рекох, ценим паре које сте слали јер су нам много помогле да се овде живи подношљивије“ итд итд.

Форд ми у имејлу резимира шта смо причали шеснаестог, и због нечега пошаље то још само Тери... Делом ме хвали делом грди, јер „Текућа ситуација је криза, и треба да уложиш додатни напор да обезбедиш да твоја техничка процена и квалитет испорученог кода је побољшан је кључно“ (да, и у енглеском је тако шантаво). Ово ваљда да предупреди било какву шансу за повишицу, зато и Тери. А то „треба побољшање квалитета“ - аха, па да, натовариш ми тону кода у огавном ВТРу, што су писали недоучени твоји ђаци, гомила никад није ни радила, и сад ја да то испоручим у хају фају...

У Лејвору неки сумњив фајл „...\Хоси\ЕОНС\data\e0037503.814 и још неки слични директорији. Или су неки подаци или ко зна шта. Могу да га погледам као хекс, или да поскидам седми бит (има га посвуда) колико да видим шта ту има, ал' мислим да је то залудан посао.“ У међувремену, Влада је завршио за њих неки важан извештај, а Клара је задовољна како је испало.

Сутрадан Тери окачи некакав директориј особља у Аутлуковом јавном директорију*,

Ова фасцикла диљем фирме је успостављена да имамо заједнички календар и списак контаката да виде сви запослени. Информација још није потпуна, али кад унесем све податке видеће се сви одмори, рођендани, празници, годишњице итд, информација о контактима клијената итд за све запослене.

Можете додавати у своје календаре/контакте по жељи, али ће сви видети само оно што ја додам. Ако имате нешто што бисте посебно хтели да се види, емајлирајте ми захтев па ћу да размотрим.

Молим да ми пошаљете имејл са рођенданом (може и само месец и дан) да додам у календар. Ако немате ништа против да се види и ваш кућни телефон, адреса, мобилни и остали подаци на списку у одељку са контактима запосленог, молим емајлирајте ми одобрење да додам и то.

Почетна страна ове фасцикле има и одељак за Главне Вести. Ако имате шта да објавите или нешто што би свима ваљало да знају, јавите да и то додам. Убациваћу и вести које би сви запослени желели да им се јаве. Например ако ће Ели Данкан (осигурање) да наврати, окачићу обавештење па да зна когод треба да разговара с њом док је ту. Гледајте да бар једном дневно проверите ову страницу.

Ако наиђете на какав проблем са уласком у фасциклу или приступом подацима, молим јавите и биће ми мило да вам помогнем.

А, да како да не, ево одмах ћу сваки дан да гледам у то. Било је заборављено за недељу дана, као и увек. Виђао сам такве покушаје, и виђаћу их још, и ту одржавање и коришћење престају истом брзином сваки пут.

Код куће, нема фотака од 3. до 23. новембра, јер је Агфа била код Горане.

----

* тј писало је фасцикла, ал' ово је Мајкрософтово гованце, дакле директориј ака именик; остављам тако у њеном тексту


Спомиње се: Агфа, Алан Робин (Форд), Влада Пајтин, Воја Трајковић (Јоја), ВТР, Горана Средљевић (Го), Горан Стаковић (Брља), ЕОНС, Зиро Дистанс (Зиро), ЈуеСКру, Клара Милован, Лејвор, Мајкрософт (Мали мекани), Станимир Кршић (Бата), Тери Робишо, Хоси, на енглеском