09-XII-2000.

Пише Јози Марти (оној згодној спорој на опоравку): „Ови обрасци су празн јер за те које си одабрала нема таквог извештаја. Мораш прво да изабереш особе а онда извештај покуша да пронађе податке за њих. Ако не нађе, покаже празно. Знам да то није савршено решење, ал' је много компликовано да се сад мења.“

Бата ће да касни, не слеће кад је требало него у 18:54. Нисам ни био предложен за вожњу, то ће финансијски, ако он омане, Форд ће. Опа бато.

Једанаестог, Дачи прави веб страну са демоом за Хосија, па јој фали садржаја те шаље имејл свима по фирми, да помогну колико ко може. Добар пресек Зироа у том тренутку, сва имена на гомили. Ту је Форд и обојица синова му („непотизам је овде хваљена пракса“); наш дежурни Ози Марвинскис; Енди (момак са полуготском тетоважом око мишице, непушач редован на нашим пуш паузама); Бети, Боб, Брајан (све имена без фаца, нем' појма, мада сам Боба можда једном посетио, ако је то тај што је становао у некој кули чатрљи у авлији без тарабе, свуд разбацане његове свари, самотњак некакав); Рита Зан; Клара; финансијски; неки његов имењак ког се не сећам; Дона; ја; Дачи лично; Тед; Влада; Тери; Анушка; Фикс; Пали; нека тамо Никол (а?); Ринст Леземан и Рајн Шипман; Брља; Сем Андерхил (бубуљичави крупајлија, наћорав или се фолирао, трошио најкрупније фонтове и наређао три слоја сунђера на своју столицу); сва три Мајка, оба Тима, пардон, обатри Тима, два Томаа и В.; Бата још није на списку.

Е тај Ринст и Рајн... којих се не сећам уопште по лику, али овако накнадно се сећам да су били први озбиљан знак невоље и после јој и допринели. Пошто Френк већ није на списку, ово ће бити фаза кад се цео пројекат новог Хосија радио начисто. Ово двоје ДБА још нису ту, а онај преварант је нестао, те рачунам да се његов злогласни Борг погон још користи, мада сад већ сме да се каже да је спор ко шлогиран пуж и практично неупотребљив. Наредних месеци ће бити гунгуле, а пошто сам ја био у тиму за дебелог Хосија, нису ми баш јављали шта се тамо у танком догађа, отприлике све до времена кад је погон шкартиран, запослени оно двоје и почели да ме запиткују око старе дебеле апликације у фоксу.

Те су тако ту двојицу узели не за нешто технички, него да преобликују игру финансијски. Што је донело још расправе око облика самог производа, а и до чудних одлука у наредим месецима.

Дванаестог, још нешто за клинику у Калифорнији, нешто што сам морао да терам у турама (увоз из ЕОНСа или оцењивање?), па сам написао Анушки и Клари да „нисам послао ништа - имамо тамо фокс и само сам поправио табелу с календаром, потерао увоз, направио пакет, све онлајн. Вероватно се погрешно зове ("5. блок (2. пут)"), ал' она може да га обрише и направи нов ако хоће.

То „све онлајн“ не схватај буквално, трипут је пуцала веза :)“

Тринаестог, Брља шаље снимак екрана (јер што би ископирао текст из командног прозора кад може да га сними као слику...) где прати траг од своје машине до Зировог сервера. Занимљива путања - прва четири корака су у локалу, од куће до Беотелнета, па између разних Беотелових сервера; два корака кроз неки ДТАГ у Немачкој, онда седам корака кроз Њуцу (све неки сервери што имају NYC у имену), па осам серера каже АЛТЕР.НЕТ и тек онда Зиро. Видим да тера Пенџери 2000, 5.00.2195. А све то јер му не ради ФТП - каже Тед да можда кења неки сервер успут, неки админи ограничавају ФТП.


Спомиње се: Алан Робин (Форд), Влада Пајтин, Горан Стаковић (Брља), ЕОНС, Зиро Дистанс (Зиро), Јошка Апро (Јози), Клара Милован, Пали Бодор, Станимир Кршић (Бата), Тед Гулдинг, Тери Робишо, Феликс Гонкјур (Фикс), фокс, Френк Шелби, Хоси, на енглеском