30-IX-2007.

Јуче сам написао gen_setproc.prg, да ми генерише онај дугачки „set procedure to“ списак, што често треба за Федс. Јер сам сувише лењ да то понављам на руке. Видим трошимо фокс 8.0 а знам да имамо деветку, него док организујемо слање рантајмова, и да рашчивијамо последње разлике. Јер био је негде случај да је, баш у КААРу, све радило скоро савршено са погрешним рантајмом, осим једне зврчке која је била тим скривенија што је била ситна. Ал' кад смо упарили верзије рантајма и егзеа, нестала је. Тим поводом, некоме на УАу: „ма јесте забавно, сумње нема, са све оних десетак пута кад сам говорио српски у тастатуру (јасан знак фрустрације :), али тим више годи кад проради. Да ми је само било времена да све то урадим простије.“

Толико сам био у праву да појма немам... све је то радило, али свака измена све тежа. Током година сам ту много тога стигао да аутоматизујем, а онда је Јан решио да то напише скоро начисто, као засебну форму, након што је мене натерао да то шћућурим у ћошак пацијентске форме.

Решили смо да стара када, судопера и кењара не ваљају као саксије, након што смо извадили кубни корен (в. (10-V-2006.). Па смо их бацили. Сваки други ђубровдан дође дизалица са хватаљком и покупи шта може - старе телевизоре, микроталасне, намештај. Два су отишла лако, када никако, велика а глатка. Па ајде да је исечемо.

Пробали јуче брусилицом, а нисам ни знао да постоје брусне и резне плоче, па кренуо брусном, просекао једва 40цм и потрошио пола плоче. А каду треба да рашчетворимо. Данас смо пробали са малом убодном тестером, финим зупцима за метал, и ишло глатко, завршили за сат.

Четвртине су глатко легле једна у другу - све је то исти заобљени угао - и сложиле се одједном у канту за ђубре. Те америчке су двоструко веће од наших, по запремини.

Овај трик је поново употребљен много касније, в. 21-II-2016..


Спомиње се: 10-V-2006., 21-II-2016., Јан Бренкелен, КААР, УбикАгора, Федс, фокс, на енглеском