21-IX-2011.

Још испробавамо Уву, видим по снимцима екрана. Мада, увек сними све и то у приказаној резолуцији, дакле обичан скриншот свог прозора, не да сачува слику у величини у којој је стигла.

За Фонтлироја специјални билд Федса 5.2, не сећам се шта је то он имао посебно. Нико не воли да има специјалну верзију за једну муштерију - ако може као додатак, има метода да се активира условно, па та муштерија испуњава тај услов, или се напросто угради у сам егзе па га имају сви а користи га само један или можда њих троје - свеједно, плате па добију. Зашто ли смо баш њему правили посебну верзију (аха, нашао - СХЕТ!), да ми је знати. С друге стране, добро је што та врста раскорака у стварности није дуго потрајала, две-три недеље касније је добио следећу нормалну верзију.

За СХЕТ додатно правило да необухваћени циклуси треба да имају слогове али не морају да се оверавају (штагод да му је то значило). Поподне је Јан држао програмерски састанак, ал' је позвао и Суеза и Даса. Изгледа да је и Хана била ту, мада нисам сигуран да се она баш броји у програмере. Тема је изгледа како да избегнемо посао око прилагођавања тог чуда за СХЕТ за 5.2, јер је компликовано и кошта времена. Такође, Денијел је добио задужење да убеди Фонтлироја да уведе ескуел сервер што пре јер једини он још троши СХЕТ на дебеефовима.

И треба да падне велико шминкање Федса, за почетак сам добио да погледам те класе од Алексеја Григорјева, са лепим дугмићима и, такође, заменом за мени, јер постојећи Пенџеријеви менији су срање у колору, то није да се пере него да се прави ново, и човек направио. На крају је изгледало много боље, и наравно нашао сам начина да то све терам из своје табеле (не menu.dbf, него apltree.dbf), штавише написао сам и форму за едитовање менија, и то не само главног, него и разних подменија, алатница по формама итд итд. Много је боље изгледало а није било кода раштрканог на десет места.

Лену пакујемо за почетак школске године (што ће бити тек октобра, ал' ајд да пођемо мало раније). Пошто је среда, радио сам нормално до 17, па смо сели у сакса и одвезли се. Ваљда смо и попили кафу код ње. Мењали смо се фоткалица - она је добила Фујицу 9100 (или беше 9600, слабо памтим имена), а ја еикса. Прве фотке њим сам направио по скоро мраку, доле око зграде, ваљда смо ишли да купимо млеко или тако нешто.


Спомиње се: Денијел Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Мохандас Раџ (Дас), саксо, Суез Лима, СХЕТ, Тревор Фонтлирој, Федс, Фујица (Фујица), Хана Блербери, на енглеском