27-XII-2004.

Јуче смо пазарили рачунар за Лену, она још троши оно што смо прво пазарили пре пет година. Наравно, на лицитацији на иБеју, за 364$ (са све возарином и осигурањем), требало би да стигне за отприлике једну недељу. Машина боља од моје. Чека нас још трошак за монитор, али то може и у дућану.

поглед у сутон низ бекели ака стражње сокаче

поглед у сутон низ бекели ака стражње сокаче

Онај снег што је пао оно вече кад је Нина отишла, отопио се брзо; овај што је јуче нападао ће можда да издржи и до сутра, пошто се ноћас разведрило и ударио мраз (целих -1°, али са ветром рачунају да је као -5). Цело јутро гледамо галебове како круже изнад игралишта - мало ми чудно делује, галебови на снегу.

Е, да, и Лену смо поновили синоћ, це де плејер и фармерке, а и нама двома по једне. Питали у школи "Ко слави Божић" - и сви дигли руке осим Лене. Онда неко каже "па зар ти ни поклоне не добијаш"? На то неко други добаци "ма шта јој све мама шије и прави јој те кул торбице - то више него надокнађује" :).

Отишли смо да пазаримо јуче око седам поподне, снег је још падао, али је стао док смо били у дућану. Рачунали смо да је то право време да се иде у пазар, јер сат два касније почиње мраз и биће свашта. И стварно, на вестима у 11 кажу да полиција не стиже да изађе на све позиве, колико има чукараца и изврнутих возила. На свакој петљи пише "мост се смрзава пре осталог друма", али то стоји ту целе године, и раја више ни не примећује; друм често изгледа сув иако има поледице, и људи се залете. Јужњаци, наравно, нему појма како се вози по снегу и леду.

Давид је отишао на зимовање, недељу дана у Нанси (у Француску - Белгија баш није за зимске спортове), тако да сам и ја у неку руку на одмору. Оно, радићу, само неће имати ко да ми чантра :). Видим да сам нешто чачкао инвентар... Али већина посла ових дана је за Герија - гости, продавци, ма свашта. Ево чак и ова подлошка за будућу форму, јер... рокенрол, нећемо сиво, рокај бре.


Спомиње се: 25-XII-2009., Гери Брендивајн, Давид Краковски, Јелена Средљевић (Лена), Невена Средљевић (Нина), на енглеском