vesti na BiBiSiju

17-I-2010 12:17

Jedina gledljiva emisija vesti ovde, nema (javni kanal), i srdačno se sprdaju sa Dž. Nj. Bušem. U mesecima pred irački rat Bibisi često nisu uopšte puštali, tj cenzurisali su kad god im se ćefne, dok je Nj kuvao i zakuvavao, i dok je berza padala čim on zine. Ono, nije da nisu podjebavali - svaki Njov gaf je bio eksploatisan, a fazona na njegov račun koje normalan Amer ne može da ukapira je bilo onoliko. Zato je Elister Jejts često završavao emisiju sa "gledajte nas kad možete".

Otkako je krenuo napad, Bibisi prenose po nekoliko sati - ne znam ni sam koliko, jer smo promenili kanal kad smo uhvatili pun krug i došli do onog što smo već videli.

Naravno, na ostalim kanalima izravan prijenos, s tim što se tekst sastoji od prežvakanih petouglovih priopćenja.

2010: što je sve bilo iluzija... Bibisi je ne samo složno duvao u ratnohuškačku tikvu sa Amerima tokom celog iračkog rata (bar poslednjih sedam godina), nego se pridruživao u svim kampanjama: kad je trebalo ocrniti Ruse zbog slučaja Litvinjenko, kad je trebalo zveckati oružjem Siriji na uvo, kad je trebalo dizati halabuku oko H1N1, kad je trebalo puštati priče o ugljeničnom otisku svake bebe, kad je trebalo staviti Jemen na tapet... u svakoj od tih orkestriranih kampanja su držali takt sa Amerima. Iste vesti, ista mišljenja, istim rečima, u isti dan.