06-I-1998.

Промашена Горанина куповина звучника на сајму (15-V-1997.) је добила епилог на олдвејву...

само браћа С. да објасне... церекали су се ко два ђаволка кад су видели шта је пазарила, дан данас не може да им опрости)

Речена браћа користе сваку прилику да се било коме смеју

Пази, нисам се ја жалио - лепо је купила школу да пази шта пише на кутији и да чита и оно ситним словима, и још је имала среће што сам успео да јој извучем паре назад. Ја онако, из педагошки разлози, нисам хтео да се петљам, нек научи да проучи пре него што пазари технику. Данас бре ни вукашина* за веце шољу не мож'да припазариш док не проучиш где шта и како, а камо ли... ајде, јел' неко од присутних икад ушао у дућан и рекао "јел' имате неку звучну линију, ал онако да је мало јефтинија а да ваља"? Пре ће бити да смо сви копали по папирима и распитивали се пет пута пре него што смо канули кинту.

Оно, да су јој звучали грозно, јесу, ал' мени су урадили посо - да нису били такви, цела би ме та прича дочекала касније код куће, кад би се прочитала ситна слова на кутији.

Иначе, речени комад хардвера (звучници за око монитора) је решен лешењем старог тракаша и куповином две провидне кутије за замрзивач, цирка литар ипо свака, са дункл тегет лилавим поклопцима, на којима сам размерником усекао рупе - нешто се сасипа кад набуџим преко осмице, ал' ради посо и не кошта. Уосталом, никакви звучници око монитора не могу да дају ваљан звук - за тако нешто прича почиње кад пређемо на десетине литара, а то већ неће стати око монитора, а и дрма, бре.

Сутрадан је падао божић, и ваљда је било и печење и чесница, не сећам се... Бака је издржала за толико, а онда смо је ћале и ја стрпали у трабанта и одвезли у болницу. Примио ју је др Бакрачев (не знам да ли је род са комшијама или случајно исто презиме), и сместио је.

(... 59 речи...)

----

* водокотлић. в. Кућни


Спомиње се: 15-V-1997., Бакрачеви, Горана Средљевић (Го), Кућни речник, олдвејв, трабант, на енглеском

25-VI-2024 - 26-VI-2024