09-II-1998.

Налазим да сам за олдвејв написао „мојој госпођи се напрасно свиђа Том Вејтс... а Лени се свиђа још више. Пар ствари већ пева заједно с њим, а нема теорије да га пустим само једном.“

После (око 21.) сам попричао са Бертом око тога, упутио сам га на тих неколико песама Томе Келнера које ми вуку на руске романсе (Новембар и још неке), и он напросто одговори са „Не капирам..“, па се све нешто пита да ли је то што слуша нешто типично за чику или није :). Чак хоће да ми пошаље неки .wав (а албум који слуша је негде из '87) као узорак, па да просудим. Испао сам као неки стручњак за ТВа :))

Неке телефонске централе по Београду већ имају оптички кабл. Ех...

На УАу, најзад пишем у неком читљивом формату. Ако је цитат и побрљан (слепљени пасуси), бар је мој одговор океј. Мислим да сам у то време био задао да ми поруке стижу у имејл (ал' ниједну нисам сачувао у том облику, гломазно то а на диску никад довољно места), а одговор из имејла могу натенане да напишем, форматирам и пошаљем кад будем на вези. Алфонс је то лепо решио, и скоро да сам се осећао равноправно са свим тим Канадерима и Америма који ваљда имају неке брже везе, и више пара да плате време проведено на вези.

Порука са петоцифреним бројем (касније ће бити још милион ипо порука тамо), дописујем се са Џорџом Вајтлијем, мерио сам којом брзином фокс 5 позива методе са параметрима и без, и колико брзина зависи од типа параметра. И иако је слање објекта као параметра нешто мало спорије, добитак је поприличан, јер унутар тог објекта може да буде двеста других вредности. Закључак, „Мислим да је време које смо утрошили на ове тестове већ веће него што ће сви чланови форума утрошити користећи објекте као параметре ове године. Предлажем да напросто прогласимо овај начин прослеђивања параметара као у најмању руку једнак осталима, а понекад и бољи“.

Десетог, видим да сам преподне изгенерисао хтмл хелп (генхлп ради и то) за погонско и главну књигу. Увече, пак, гомила маски за КоопСис за Свемикс, а и њима вала хтмл упутство. Дванаестог, имам неко програмче за премештање хелпа, тј за учешљавање два хелпа, који би требало да су у неким пољима за коментар и где све не, па се гледа где су им дужине различите, па се у таквим случајевима појави један текст лево други десно, и alert.prg пита који да се узме, па се изабрани копира у онај други, и на крају из свега тога допуни речник података. И још нешто за болницу, њихов деловодник и БолДок. И поврх свега, гомила посла за неке произвођаче намештаја ту негде код базена, отприлике прерада оног праћења производње што смо радили за ЕнергоПро само сад са димензијама и прерачуном утрошка дрвета... зајебано и компликовано али сам га некако урадио, а онда је испало да је њима још компликованије па га нису ни користили. А тако што сам по неколико пута терао catal6.prg да изгенерише преглед за понешто...

Изашао ИЕ 4.01 и већ неко пита како пролази ако се инсталише преко 4.0. Зар је могуће да је Мали мекани то тако написао да је неко и са тим имао проблема?

Неко вели „м3з је мртав, живео VQF! Компресија 1:20, значи дупло мањи фајл од мп3“. Аха, сећам се. То се никад није примило.


Спомиње се: 17-IV-1995., alert.prg, catal6.prg, Алфонс д'Алшембер, БолДок, генХлп, ЕнергоПро, Јелена Средљевић (Лена), КоопСис, Мајкрософт (Мали мекани), олдвејв, Реџиналд Бертон Кејп (Берт), Свемикс, УбикАгора, фокс, Џорџ Вајтли, на енглеском

26-VI-2024 - 26-VI-2024