06-VI-1983.

Према датуму на корицама, ово је дан кад се појавио на киосцима 84. број часописа Сириус (не Сиријус! - енгрпски је већ хватао залет помало), а у њему Ју-Сиријус са двадесетак прича домаћих аутора, и међу њима и једна моја. Од свега што сам написао а да је вредело читања, ова је једина која је писана на папиру. Покушао сам још две, на оној старој Оливији, али сам их бацио - нисам имао идеју, није ваљало. Све оне касније, мање од двадесет комада (али су постајале дуже!) су писане на рачунару.

Зимус сам коначно прекуцао ону СФ причу што сам писао у војсци, и послао Сиријусу. Сад је објављена.

Потоњи радови нису тако добро прошли. Осим кад сам писао код, а често сам бркао та два писања. Први едитор ми је био спектрумов бејзик (знам да се чита бејсик, ал' овако се одомаћило), текст сам писао у коментарима и снимао на касете. После сам успео из тога да то извучем помоћу донгла и пребацим на писи, па није све изгубљено. Нешто сам, пак, успео да одштампам и то имам сад искенирано (али неће да се ОЦРује, морао бих да прекуцавам).

Ако није било изгубљено тада, губило се касније, кад нисам сваки пут све пребацио са ових на оне дискете, или са прошлог диска на следећи, деведесете су биле архиварска катастрофа. Ипак, по последњем инвентару ми опус изгледа прилично комплетан. Остале ствари фале.


Спомиње се: енгрпски, Спектрум, СФ приче, на енглеском