29-VIII-2015.

Опет годишњи матурски парастос за IV5пп код нас у Петерхиду. Нас двоје смо пазарили већину ствари дан раније, однели, као и велики роштиљ, покосио - и после отворили једну кутију оригинал Будвајса из Чешких Буђејовица - па сам данас купио још једну, за сваки случај. Јутрос сам купио и кулен, димљени врат, смесу за ћевапе (код Микуле), све спремно. Очекивао сам да ћу да касним, јер сам у 9:25 још био у Роди, чекао на месари (а пошто су сива кутија типа волмарта, очекивао сам и застој на каси), али сам неким чудом успео да откључам капију у 10:09... и онда до 10:30 нико није дошао. А и то у само двоја кола - Јасмина је довезла Мјешца и Драгану, а Бајло Жару и Чомбета. Сташа је дошао доста касније, а и то краћим путем, преко њива.

Нисам ни изнео милфовачу, јер док сам разбројавао шта има у фрижидеру, сви су били једногласни кад сам стигао до лањске бресковаче, то мора да се проба.

Дан је прошао као и обично. Врућина, бар 36, па нисмо седели напољу све до заласка, а нисмо ни отишли у ладовину у предњи део куће, још није очишћено од прошлог пута, него смо седели у кујни. Седморо нас је, није претрпано. Да је био редован термин, било би нас свакако више, али долазе ми деца, морам баш сад. Хвалили су ме, не толико за ракију клопу или смештај, него за избор музике. Као и обично, донео сам гугољ и старе звучнике, а музика је у длаку иста као претпрошле године.

Сташа и ја смо остали сат дуже, пијуцкали милфовачу и претресали наше паралелне каријере, како је Радоја био шеф прво њему па мени, и сву ту историју.


Спомиње се: IV5пп, Градивој Ража (Жара), гугољ, Драгана Витас, Живко Мједеница (Мјежац), Јасмина Влајин, Јошко Чобзанин (Чомбе), матурски парастос, милфовача, Ненад Бајло (Бајло), Петерхид, Радоје Малетин (Радоја), Станоје Сердаревић (Сташа), на енглеском