12-IX-2015.

Бајаги трођендан, јако окаснео. Требало је пре две-три недеље, ово је сад обичан недељски ручак. Ћале је питао је ли Стенли ставио кокарду на своју шајкачу, што је овај одмах урадио (има две фотке). Убеђен је да је овај пљунути онај што је играо Дражу у „Равној Гори“ (што је романтизовано просеравање о свеколиком четништву, потпуно заобилази историју, па и штапске документе о томе како су сарађивали и са Немачком и са Италијом итд итд). Упорно заборавља да немамо телевизор а и да га имамо не бисмо то гледали. Који је он верник... веровао је, па онда није, живео је на линији Партије до у длаку, па онда скроз контра, а ни речи објашњења или извињења. Постепено губим стрпљење. Јесте матор, има 85 сад, и нећу га никад ни питати за то - већ је увелико и небитно - али имам и ја неке границе докле могу да трпим то његово слепо веровање у текућу порцију пропаганде.

А није ни наручио торту. Радио је то за сваки рођендан, и на његово наваљивање смо обележили сваки, али она што му их је правила је стављала све више и више лажног шлага, 2мм некакве парамармеладе уместо воћа, напрскана боја уместо праве чоколаде, усрани емулгатор уместо праве чоколаде, и све скупа све више и више лажњака и магле. Напросто смо баталили то срање. Почела је да прави торте, од Лениног рођендана прошле године (тад је била последња, од чега је пола завршило у ђубрету, једва јестиво). Овог пута, без торте.

Скрпљено оним канадским програмчетом за аутокрп

Скрпљено оним канадским програмчетом за аутокрп

Још је топло, па смо углавном сеели напољу за столом под великим орахом. Виолета је одлично изгледала у новој хаљини. Док има клинчадије по кући, не пушимо унутра (нема везе што смо живели у трипут мањем простору кад су наше биле тог узраста, и пушили тамо стално и ником ништа није фалило).

Послао сам Маринку pkzip25.exe, последњи оригинал Фила Кеца, јер је оно што је трошио имало проблема с меморијом. Нашао сам чак и његово упутство у хтмл формату - са све синтаксом, која је богатија и ту и тамо различита од оне из најпопуларније верзије, 2.1.

Оно што је трошио му је избацило овако неку поруку...

Insufficient memory is available to process the .ZIP file. Try making more memory available to PKZIP. If this does not rectify the problem then the .ZIP file might be corrupted and PKZIPFIX should be used to fix the .ZIP file. If you are creating a new .ZIP file and receive this message, it is due to an attempt to ZIP a large number of files. Reduce the scope of your command and try again. If you are using a LIST file in your PKZIP command you may be receiving this error because the LIST file is too large. See "List Files" for more information.


Спомиње се: Виолета, Јелена Средљевић (Лена), Маринко Протић, Стенли Бергер, на енглеском