19-I-2016.: батерије за лептопове

Прешао 300.000 посета (укупно досад) на sGradlj.com.

До ручка нисам палио скајп, још бесан на јучерашњу лавину срања из Феривера. Прво ми Јан опет рекао да инсталишем најновији извоз за Белрап код неких Белгијанаца, али да не стављам нов егзе (јер су они посебни, имају посебну верзију) - е па 1) неће моћи, та верзија је последња са баш тим багом за који треба да урадим исправку; 2) још 23. децембра, кад сам турио ту верзију извоза, изричито ми је рекао да их зовем а не да шаљем имејл, јер они баш и не читају имејлове (добро, де, не читам ни ја), и да им само објасним шта има ново. Паднем шака неком керберу који ме рибао двадесетак минута, како сам ја то успео да приђем погонском серверу, где је програмерима забрањен приступ и бла бла бла - ма прави удбаш. Она је слушала све и каже да је преокрет настао кад су рекли да ће да ме зову, па сам рекао да сам у Србији и да позив овамо кошта - чак и са скајпа је 0,11€ минут, него да емајлирају Фериверу и спомену ме, а мој филтер за поруке ће већ то издвојити да је за мене. Каже да је од тог тренутка кренуло право решетање, кад сам од извора информације постао првоосумњичени. Нисам јуче рођен, па сам имао прибележено ко и кад је рекао да идемо на погонски сервер, и оставио их да построје своје пачиће.

Тако сам имао црно на бело да могу на погонски сервер а ипак добио посебан третман. А сад тек зато што је Јан тако рекао да просто одем и урадим (мада је неизводљиво, захтеви су противречни). А, шта?

Још ради и као нога, па се боље хлади

Још ради и као нога, па се боље хлади

Уз (сад већ нормалне) проблеме са спавањем (легао у 2:30, након поновног преснимавања још стотинак старих слајдова из седамдесетих - много боље него пре четири године, живље боје и чак неки никакви сад изгледају пристојно), устао у седам, гладан. Дремнуо мало пре и после ручка. До поподнева, већ било пар састанака (прво Нинин око веб портала, онда око ФедсРпа са Брусом, па још један око портала али углавном чантрао о времену и пићу са Џефом), још сам био нервозан и растресен. Увече, Лора је истестирала ФедсРп и, драгичка, предлаже да баталимо две ствари у њему, на којима сам радио целу недељу. Јер сам током развоја био сам са Брусом, а она не уме да размишља о нечем што не види, а кад га види, мора прво да проба, значи треба да је практично готово (а данас треба да нам закажу датум за некакву цертификацију). И сад она предлаже да се то ради практично испочетка. Па (написао сам им), слободно испројектујте све испочетка десет минута пре краја, напишите га од нуле што се мене тиче. Искључио сам скајп, да не предозирам адреналин.

Укључио сам га поново кад је звала Нина - видео сам опет Виолету и Рају, било ми боље.

Стигле батерије за декомп и гугољ. Најзад не морам да се враћам за сто сваких десет минута кад легнем да читам. Већ сам негде на пола прве Дозоаове антологије за 1984. Ово је сад дивота, лежим и читам и још увек имам скоро осам сати форе до следећег пуњења.

Сутрадан смо били на некој журци код Арпике, били и Драган и Силвија и Јагода и Боба и Милена, и Вишња и онај њен клипан са рибом (ову смо видели већ други пут, можда ће му и остати... како такав дунстер успева да навата добре рибе, није ми јасно, мора да је курат ко будала). Видим на столу пиће и погачице, ваљда ми је понестало струје у батеријама после тога па не знам шта је било, или ми није било до гњаваже са килавим светлом. А не знам ни зашто смо се скупили. Ако није то оно да је Вишња измислила да су православни (иако би по православним правилима требало да пређе у мужеву веру, што није урадила ни први пут) па онда још измислила да им је сад слава.

Или је то било прошле године?


Спомиње се: sGradlj.com, Арпад Гунароши (Арпи), Брус Ферлејн, Виолета, Вишња, гугољ, декомп, Добривој Гунароши (Боба), Драган Умљанић, Јагода Умљанић, Јан Бренкелен, Лора О'Хера, Милена Пожарић, Невена Средљевић (Нина), погачице, Рју (Раја), Силвија Умљанић, удбаш, ФедсРп, Феривер Фертилајз (Феривер), Џеф Гирни, на енглеском