03-IX-2007.

Покушао да одем на сајт месног школског одбора, да видим где зајтра да хватамо школскибус (јер данас је први мај), али добио 404. Емајлирао одбор реда ради, добио аутоматско „Нисам на послу у петак, 31. августа. Ако вам је неопходна помоћ, молим позовите...“. Ама јеботе, госпоја, већ је понедељак. Одговорила касније, али лошим линком. Одговорим

То ме одведе у вашу страну за прилаз Аутлуку (https://webmail.ourlocalschools.com/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://busroute.ourlocalschools.com/edulog/servlet/WebQueryRequestController, што неће да ме пусти осим ако се не пријавим за ваш вебмејл).

Ако ваљано извадим ваш линк, добијам редовни ред вожње, што ми не помаже - треба ми академски ред вожње, који је увек био посебан.

Свеједно, ћерка каже да би требало да је исто као лане, а ако није, па возићу је. Вероватно је до њене школе то што нема реда вожње, није неки проблем. И ја сам програмер, и знам да Марфи не поштује Дан рада.

Уживајте у остатку викенда!

Још нека конверзија за Пејџа, не сећам се тачно чега, вероватно су пазарили нешто па укључују и њихов систем. По текућем стању, овде је најстарији dcLog.prg, мој прости деловодник. А не, видим да има у њему и један коментар од 25-I-2007..

Нешто око СХЕТа са Дејвидом на скајпу, и о мом последњем рачуну (леже лова, за дан-два). Честитао ми Дан рада, што је кућни фазон, јер сам ове године радио све празнике, шта се ту већ броји. Верски не, они из СФРЈ су заборављени, ни не знам шта Србија држи (добро, за Дан рада знам јер НИЈЕ први мај).

17:53:25 Дејвид: (Б. и ја смо од вечерас у Саскатуну)

18:30:32 ја: "Трком назад у Саскатун" - Погоди ко?

18:35:41 Дејвид: А, њих сам волео... гледао их уживо 1976.

18:42:40 ја:

Једном сам '72 одлежавао грип, позајмио пет занимљивих албума од другара - и Погоди ко међу њима. Још их слушам.

На сезаму:

Wow? Wow? Пиздим ко глиста на њих. Да не спомињем да ме сваки други-трећи пут кад кренем мало даље по граду прати по неки Авакс :). То галами ко лудо, лети ниско и троши моје паре

... али зато повећава БДП ;>

...тако што производи шта, Петровићу?

Пресипање из шупљег у празно. Уопште, 90% лове у оптицају су виртуелне паре, те тако један прдеж на берзи може да одува силна богатства (не и онима који умеју да од виртуелних пара направе опипљиву имовину и то на време).

Срачунало се да у град улети милијарда ипо годишње од тога што је база ту, јер она чини критичну масу. Има база, има нека тисућа људи који раде у њој, онда су ту њихове породице које опет негде раде (како ко), па онда сви они морају нешто да једу, негде да станују, негде да пазаре, те од њих живи још која хиљада људи, а у крају опстају неке радње којих не би било да нема њих, јер не би имале довољно муштерија.

Све у стилу оног хотелског вица о мултилатералној компензацији. Јер производње практично нема. Штил има погон овде, ту има нешто бродоградилишта (али војних, дакле опет производе потрошњу тј сарањују паре), има неки погон што прави керамичке плочице и то је отприлике сва индустрија. Форд је затворио фабрику кућних тенкова... највише наде се полаже у депонију за њујоршко ђубре, то ће највише пара да донесе у крај. Туристи дођу и оду, војска је увек ту, ђубрета има целе године. Све остало су услуге. Ресторани, некретнинци, трговци, посредници свих фела. Што рече један, "и сад ћемо сви једни другима да перемо гаће и сви ћемо ваљда од тога лепо да живимо". Привреда без производње, ајде. Да не пљачкају цео свет, пропали би прекјуче.

Данашње фотке су све како Лена држи Тик Так у крилу.

(... 3 речи...) да и њој замутим лице. Прихватио. Што би рекла бака, „и она је наша“.


Спомиње се: 25-I-2007., dcLog.prg, Дејвид Бертон, Јелена Средљевић (Лена), Пејџ С Стивенсон, сезам, СХЕТ, Тик Так, на енглеском