24-XI-2016.

Звали болницу, кажу може кући. Свратили до ћалета, однели му ручак (јучетина (в. Кућни) - пасуљ са шунком итд) и да покушамо да сконтамо за шта је то звао јуче. О горњем багремару, који је продат као земљиште за 4000€, а сад овај доњи, где су стећци, као дрвеће (земљиште нам остаје), већ који пут, за 400€. У говору је врлудао са нулама али га је Славица исправљала. Каже да сад често каже хиљада кад мисли сто и обратно, она већ навикла.

Ендер је провео узбудљиву ноћ у болници. Првог цимера је назвао Сандерс, другог Трамп. Трамп је лујка, позајмио од њега дезодоранс и намазао га по лицу; причао како је на прст у дупе са директором болнице; ватао сестре за дупе кад год је могао. У суседној соби био неки робијаш, два пајкана га чувала, успео некако да им утекне али су га стигли још на спрату. Чуо је јасно како му тоне глас кад су му крнули седатив.

Сандерс, пак, је узео његову кутију с кексом и све појео сам.

Операција успела, папирологија проста (а и њихов рачунар зна латиницу, са све šđžčć; ћирилицом је ипак само предштампани део формулара, а његово име није препевано на фонетски него наслепо). Честитао сам им што су последњи бастион српске државности - нигде на зидовима није писало ништа на енглеском, све ћирилица, како и ваља.

Извели смо га око подне. Свратили до Мека на аутопуту, ужелео се тога, па отишли код Лена, која је на послу најавила да доста касни. Остали на чају/кафи, па кући. Деца се баш ужелела да се играју са родитељима, али су ово двоје били прилично уморни од ове дводневне вежбе. Ја баш и не толико овог пута.

Ово је ЕКГ снимљен током операције. Јасно се види кад су спржили тачно где треба и преполовили му пулс, са 120 на 60.


Спомиње се: Ендер Аквила, Јелена Средљевић (Лена), Кућни речник, Славица Истра, на енглеском