07-VI-1970.

Обучен у матурско, испред Змаја.

Обучен у матурско, испред Змаја.

Првог и другог сам још седео у Змају, радио оне фотке. Други дан сам прво срео Ж. па га повео, а пред школом смо затекли целу банду - били су ту С., Миља, Лидија, Милица и још неки који су онда отишли. Једва смо некако добили кључ од фото лабораторије (изненађење, ваљда нису били ту ни Димче ни жена му, а она је водила фото секцију), а онда смо морали у град да купимо фото папира, понестало. Опет ме чудно привлачила Миља, што се потрло са бесом који сам осећао због присуства осталих.

Седмог ми ћале рече да се брзо пакујем, идемо. Било нешто кишовито, тако да оно нараџасто матурско није долазило у обзир, сувише је светло. Отишли смо чак на румунску границу, у посету Веци и Снеци. Очарало ме како су лепе, нарочито Снеца са тим извијеним обрвама, баш јој добро стоје. Открили смо да се слажемо у гомили ствари: Корни група, "Коса", Би Џизи итд. Њихови разреди нису тако сложни као наш, ипак је то село, нема везе што је седиште општине, много је мање. У ствари сам имао дужу косу него ико у селу, бар четворо се зајебало мислећи да сам женско. Отишли смо у биоскоп, неки француски филм о државном пирату. Ћале и ја смо пекли ћевапчиће, ја сам их обликовао - наручио је специјални левак од неког лимара, с једне стране плићи, да равно уђу три-четири прста. Гледале су као хипнотисане док сам изводио тај балет прстима с једне стране, док су на другу испадали обликовани ћевапи.

Дугорочно, селе се овамо ускоро. Гради се 25. мај, стигло је до другог спрата, тамо би требало да добију стан. У међувремену, треба да сврате овамо код неке рођаке, па да их ја мало проведем по граду и да се мало забавимо. После сам записао да сам те ноћи доживео први влажни сан, са све описом места и догађаја. Нисам записао, али се одлично сећам да су ме водили на неколико места, пре и после биоскопа, да ме ваљда покажу, па на једном месту нисам могао да одбијем свеже трешње, а на другом чашу пива. Што се није баш најбоље сложило са вечером, па кад сам преспавао труцкање на задњем седишту фиће у повратку, пробудио сам се током ноћи и добро се исповраћао, са горким укусом пива. Зарекао сам се да не пијем пиво, што ме држало добре три године.


Спомиње се: 01-IX-1973., 25. мај, Вера Стојановић (Веца), Димитрије Јосин (Димче), Змај, Лидија Спачек, Милица Зубатовић, секција, Смиљка Грајин (Миља), Снежана Стојановић (Снеца), ћевапчићи, на енглеском