09-XII-2016.

Још посла око конверзије података из хфеа (Нина би требало да ради наредну, јер Јан хоће да се вратим програмирању), мада они јамачно неће послати повратне податке на време и све ће се одложити.

Ти повратни подаци су прича за себе. По британском систему, свака клиника има да шаље своје податке у хфеа (ако хоће да добије паре за пацијенткиње које на то имају право), а ови онда то сместе у своје базе, премуљају по своме, и онда те податке врате (тј ставе на располагање, клиника може да их покупи). У овом случају су ти повратни подаци некако најбољи што има, нова клиника са прилично несређеним старим системом (такве су најбоље муштерије).

Лена дошла на време за ручак. Бусна окретница, где сам се раније паркирао, је сад преорана а ту је будућа капија нове стаклене коцке. Управо монтирају стакла. Донела је поклоне за сву децу, укључујући и Стојана, кога још нисмо видели - за то ћемо отићи посебно.

Велики ручак за нас једанаесторо (нас двоје, три ћерке, два зета, четворо унучића) те смо први пут ове године имали више људи него мачака.

(Го прича са Драганом; Арпи и Ендер иза. Гле како је све сиво - после кола и фасада, сад и одећа и ентеријери)

Поподне Јагоди на рођендан, у рођендаоницу у њиховом крају. Потерали сакса и звали два таксија; у повратку само један такси јер смо потрпали децу код себе (осим Виолете). Ништа нарочито ново, исто друштво као пре - Драган и Силвија, Јагода, његов ћале (кева остала са бепцем у стану). Анти прележао запаљење плућа, дунуо два пива дакле добар. Наравно, Боба и Милена, лепа као и увек, сам осмех.

(бар је играоница у боји... исте боје у свакој, ваљда има свега један добављач за све те мреже, мајмунке, тобогане и трамбулине)

Мој sGradlj.com је откуцао 400.000 посета. Досад је само једног месеца прешао 10.000, али је још неколико месеци било близу. Дизајн је онако из деведесетих (серифни фонт, без пицабоца, само је позадина на свежијим ставкама светлија) и не мислим да га мењам. Ликовни стилови се мењају као код кола, а садржај се гради годинама. А због садржаја се долази.


Спомиње се: sGradlj.com, Арпад Гунароши (Арпи), Виолета, Горана Средљевић (Го), Добривој Гунароши (Боба), Драган Умљанић, Ендер Аквила, Јагода Умљанић, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Милена Пожарић, Невена Средљевић (Нина), рођендаоница, саксо, Силвија Умљанић, Стојан Умљанић, ХФЕА, на енглеском