31-V-2001.

А данас, допуна приче о селидби:

Е сад смо се вец одомацили, да не кажем разгацили.

Средњих школа има мање те покривају веце површине, тј Нина је само мењала аутобуску линију. Још док смо се усељавали видели смо да треци стан узбрдо од нас станује неки тип с којим иде на немацки. Није била баш одушевљена, тип је неки левак.

Ал' је зато и са променом линије била фрка, јер нисам написао писамце - и мада је она Груновој (саветница) најавила да се селимо и да це да мења линију, опет су је једва пустили у тај бус (Грунова је једно десет пута рекла "јао шта цу ја са тобом"), јербо за папиролошки прописно пријављене путнике осигурање иде на терет округа, за слепе путнике осигурање (тј одштету у слуцају пицвајза) плаца возац. Онда сам морао да напишем и тај лист књиге бијеле, где рекох да "сам мислио да се треци разред сматра за довољно одрасле да могу ово сами да среде, али сам заборавио на безбедносна питања о којима морате да водите рацуна". Коњи формалистицки.

Лена це морати да мења школу, бице Вудспринг или тако неко дрвено име. Ове две недеље је возим, нема друге, што ми онда продужује паузу за руцак на скоро два сата. Ту сам вец дигао руке, па радим од осам до шест, са два сата паузе за руцак. Има да предем на од осам до цетири без руцка, цим се Лена распусти.

Лена и Нина су јуце отвориле сезону на базену, и то у та два поподневна сата. То је баш супер, прво што можеш за исте паре да идеш на базен кад ти на ум падне (а далеко је, шта да кажем, одмах иза куце прекопута), а друго што онда не мораш да се цврљиш сатима. Сваки дан помало па се навата и фарба, а онда отпадају и проблеми са вишком коже итд.

Климу смо подесили на скоро 80, што му изаде око 25, и штимунг је као оно кад је лето, свуд вруцина, а ти седнеш у дубоку ладовину и однекуд лагано пирка. Дивота. Башка што папуце још нисам ни распаковао - свуд је тепих, осим што су у кухињи и купатилима видаз* плоцице, али је испод њих дрво, тако да изаде на свеједно, идемо боси свуд по стану.

Телефон нам још нису пребацили, вец сам се жалио - имејлом, брже је и лакше него телефоном. Кад треба да се зове нека тако фирма, онда треба да одслушаш меније и испопритискаш додатне бројке док се пробијеш до локала који ти треба ("ако желите да постанете наш корисник или наруците додатне услуге, притисните један, ако имате техницких проблема притисните 2, ...., ако желите да цујете све ово поново притисните девет"... па тако у неколико нивоа). За Аделфију (кабловска и интернет преко кабловске) сам вец морао телефоном (поново, наравно), али сам овог пута имао више среце, тј проблем (због којег ме онај у петак држао петнаест минута да цекам) је госпојица овог пута покушавала да реши док је цујем шта ради, а радило се о поштанском броју. Наводно је уз ту адресу било 4-5 разлицитих поштанских бројева, па је морала да испроверава. Изгледа да сам звуцао довољно одлуцно ("проверавао сам и са телефонцима и са поштарима, и обоје су потврдили да јесте 36701") па је на крају прихватила. Долазе у наредну среду, дотле без телевизора (и боље).

југоси су стигли прекјуце поподне, али су само накратко свратили до фирме, пошто су стигли око пола шест. Јуце после посла сам свратио до њих да покупим пакет, и елем све је стигло у реду, једино је еурокрем процурио (среца у кесе, тј ван кесе је само мало кануло). Ово це, нажалост, бити последњи пут да носе храну, пошто су се овог пута некако провукли - Амери су отприлике у истој психози што се тице слинавке и шапа као што је оно било код нас кад се појавило у Румунији. Баш сам се сетио оног кад смо полупали два-три картона јаја - исто не вреди ни да објашњаваш да јаја немају везе: никаква храна не сме да се пренесе, а казне су драконске (ваљда до 10.000 долара). Досад и нису нешто гледали, али сад се пооштрило, а докле це - не знамо.

Претпостављам да имате проблема са везом или да је тата у винограду на неколико дана, цим се не јављате, но није први пут па се и не цудим много. Кад проради, бар имате шта да цитате. А сад имамо и ми - јутрос сам баш писао Горани да нешто размишљам да одложим посету, да бих имао времена да процитам све те књиге :)

Сад ккако имамо кабловску, скроз је другачије. Тако је лако навићи се да је мрежа увек при руци, стално укључена а плаћа се ђутуре, нема таксиметра. Као да је ово неки други интернет. Није да то нисам имао на послу, ал' код куће је некако другачије, не морам ништа да покрећем, све већ ради, кад год ти падне на памет. Можда ћу сад да потерам и Напстер на Змајчеку, опа бато.

Унос одговора у Оцењивању

Унос одговора у Оцењивању

Нови директор, Егон Кунц, пише свима:

Хај свима-

Ова порука има двојаку сврху. Прво, да известим укратко о разним догађањима у Зиро Дистансу. Друго, да учествујете у саморевизији Зировог инвентара вештина, што је објашњено ниже, и укључује задатак који ће сваком од вас одузети само мало времена да се уради.

Извештај о стању

* Хоси у Лејвору: Имплементација у Лејвору и даље иде добро. Мој Хоси, укључујући и модул за радње, је пуштен. Оцењивање се тестира, добро изгледа. Даљи кораци су интеграција распореда и довршетак административног модула. Велико хвала целом тиму Новог Хосија за самопрегоран напор.

* АСП смештај: довршили смо преговоре за АСП колокацијски смештај са Аделфијиним Пословним Решењима, укључујући додатни опсег да га ми овде користимо. Користио сам АПР у другим пословима и веома су компетентна услужба. Тед сад ради на имплементацији смештаја, прво за Лејвор.

* Вермонт Д.У. СОМ: Добили смо зелено да поднесемо пун предлог ДУСОМу за већи део њиховог ХТИИ система. Ово значи да смо урадили домаћи прошле недеље и прошло је. Предлажемо засад само део целог Самит пројекта, да обезбедимо ран успех и осигурамо прилику да даље развијамо за њих у будућности.

* Вермонт ДХМ: Кад су нас посетили овде, улучили смо прилику да почнемо да оцртавамо конверзију старог Хосија у Нови за ДХМ. Одмах након имплементације у Лејвору, крећемо са овом конверзијом. Оквирни рок завршетка је први октобар. У међувремену, ЏКС је задржан, да одвојимо мало времена да видимо како се оклапа у Нови Хоси. Одлука о овом ће бити донета у наредне две недеље. Целој компанији следе честитке.

* Распоред: Захваљујући напорима Пита Ситроуна, МЏБа и ДФа, напорна распоредна сезона је отприлике готова (МЏБ је довршава на терену са Скотом и Финдлијем). Почните да чувате снагу за следећу годину.

* Нове Мушерије: Одржали смо јуче још једну демо сеансу са Страјдером. Изгледа да можемо много да им помогнемо са распоредом и Хосијем, и очекујем да комплетирамо уговор у наредних неколико недеља. Имали смо и врло озбиљних упита за две болнице, инсталацију по целој фирми на Лонг Ајленду, ЊЈ (двоје моје деце се родило у једној од њих, али контакт са њима никако није моје дело) за Новог Хосија. Грег је одлично урадио посао држања тих контаката у животу док смо чекали да се комплетира Хоси.

* Финансије: Врло је активно на финансијском фронту. Уверени смо да можемо да завршимо ово коло финансирања до краја јуна, што ће нам дати довољно фондова да изађемо на профитабилност догодине.

* Извршни Комитет: Успоставили смо извршни комитет, који чине Грег, ДФ, Форд, Џефри, Пит, Ентони и ја да обезбедимо вођство у доношењу одлука за фирму. Позивамо питања и реакције од свих вас.

Наставићу да вас држим у току са свим већим новим развојима у фирми.

Пројекат Саморевизије

Уз очекивани виши ниво активности у Зиро Дистансу у блиској будућности, са све даљим развојем Хосија, рестартовањем Самита, конверзијом Хосија на ВДУу, нових муштерија на нивоу фирми, и повишене активности у односима са улагачима, одлучили смо да спроведемо самоинвентар Зировог капацитета. Ради тога смо позвали консултанта, Тревиса Дукејна, да нас посети на целу недељу, почев од понедељка. Тревис, високоперформансни, виши консултант на пољу информатичке технологије, има дуг списак достигнућа и искустава у развоју софтверских производа, управљања ИТ одељењима, саветовању великих и малих клијената о процесу развоја, стратешком усмеравању производа и организационом планирању и процени.

Циљ овог ангажмана је да нам обезбеди процену наших кључних вештина, развијање „резимеа фирме“, процени нашу технологију и процес развоја софтвера, дефинише кључни персонал који нам треба да одгајимо фирму, и препоручи подобну организациону структуру за нас.

Да би ово постигао, Тревис ће се прво срести са вишом управом да би схватио наш производ и визију фирме, а онда ће водити разговоре са СВИМА у фирми, један на један. Тревис страобално интервјуише и одлично слуша. Мој први контакт са њим је био у ПросперМетјуз Издавачима пре 8 година, кад је био одговоран за имплементацију управљачког система за мене. Почетни интервју је умешао њега извлачећег из мене потребе система. Начин како је постављао питања, слушао и разумевао моје потребе је био откровење. Сигуран сам да ћете сви наћи то искуство врло поучним.

Да бисмо се спремили за Тревисову посету, састављамо списао запослених, организационе шеме и описе послова, да му обезбедимо довољно позадине да би имао плодне један на један дискусије.

ВАШ ЗАДАТАК: Треба нам да свако од вас спреми следеће, шаљући ми га до сред-дана понедељка (они који су то урадили до сутра крај-радног-времена пошаљите га рано, да Тревису дамо форе):

* Шта верујете да вам је данас опис посла. Не више од 1 стране, ставке ако може.

* Шта је кључно што сте постигли откако сте ушли у Зиро. Очигледно, неколики сте ту тек од недавно и немате дугачак списак, ако га и имате, па замените оним што сте научили откако сте ту. Још једном не више од стране, ставке ако може.

Захваљујем свима унапред на учешћу у овом програму. Верујем да ћете га сви наћи награђујућим. Такође желим да вам свима захвалим на свим вашим напорима у довођењу Хосија до где је данас, на помоћи коју сте обезбедили за наше петљавине са ВДУом, и за ваше будуће доприности будућности компаније.

Ако имате каквих питања или реакција, молим осећајте слободно.

Јеботе какав језик (у енглеском звучи исто корпорацијски круто и безлично), овај је могао да пише говоре неким нашима пре двадесетак година.

----

* винил-азбест, продавао се код нас под именом; у ствари сам написао виђаз, од мађарског vigyázz, пази, како смо га звали међу собом


Спомиње се: 09-I-2002., Алан Робин (Форд), Горана Средљевић (Го), Грег Рубентал, Зиро Дистанс (Зиро), Змајчек, Јелена Средљевић (Лена), југо, Лејвор, Невена Средљевић (Нина), Пит Ситроун, Тед Гулдинг, Хоси, на енглеском