09-I-2002.

У имејловима имам поприличну рупу - последња порука је данас, од неких двоје с којима сам размењивао мрз (в. Кућни) фајлове Тираносаурус Рекса, ваљда смо се нашли на Напстеру. Имао сам, до селидбе, везу преко 54К модема, јер Ртлинк још није имао ДСЛ у крају. Пошто телефон баш и нисмо нешто користили а у локалу не броји импулсе, што да не. Онда смо неких пола године имали кабловску, било добро у почетку, али... види 31-V-2001. па онда 18-XII-2001..

Наредни имејл је тек негде осамнаестог, тако да немам појма шта је кад било. Данас би требало да је био тај дан кад смо уписали Горану и Рикарда на Висију у Ричмонду.

Стигли смо доста рано изјутра, нашли где је шта (и где да се паркирамо) пре него што се гужва пробуди. Нашли смо и пријемно, саветнике, фактурно, исписао сам неке чекове, све што је требало.

Два-три дана касније смо и сместили наше студенте. Нашли смо им собу на два ћошка од места где ће бити предавања - ништа нарочито, није ни много лоше, и кошта само 250$ месечно по глави. Не знам шта сам од тога плаћао ја а шта Хозе, ваљда је пола кирије и депозит било на мене, а можда и све (у почетку).

Она се уписала на визуелне уметности, што сам ја мислио да је углавном дигитално, по аналогији са софтвером - све што се звало визуелно је било у пикселима, без тога само текст - док много година касније нисам завирио у речник и видео да су то ликовне уметности, без обзира на технику - уље, вода, пиксели, вектори, било шта. Рикардо је уписао рачунарство и економију, дупли главни предмет. Нису могли да узму собу у дому јер није ни било предвиђених соба за венчане, а да узму две собе ем не би били заједно, ем би коштало још више. Кампус ака логор ака поље је ту близу, цео стари центар је или сам Висију или се издаје студентима или су напросто старе куће од мрког камена (споља), које делују као да нису виделе ни четку ни мистрију откако су изграђене након великог пожара из „Прохујало са вихором“.

Мислим да Хозе није ни мислио да школује Рикарда, изнудили смо му потез. Док су студирали, мислим да смо платили неку четвртину до трећину његових трошкова. Пошто је студирао дупли главни предмет, Го је остала да му прави друштво та два семестра колико је он дуже студирао. Она је досад на тим радничким, што у Ебергу што у Дисију, исполагала доста општих предмета, те је завршила брже.


Спомиње се: 31-V-2001., 18-XII-2001., Горана Средљевић (Го), Ененберг (Еберг), Кућни речник, Рикардо Мануел Бариеро (Рикардо), Хозе Бариеро, на енглеском