01-VIII-2007.

Доста је потрајао овај састанак са штабом. Према фотци, слева: Ник, Дејвид, шефица особља, Ренди Зан, Ђианг, Јанова рука.

Стигао имејл од сина ћалетовог другара (с винограда), о крову за терасу. А и ћалетов рачунар црко, ал' другаров брат има радњу па ће да види шта може. Послао и нацрт за конструкцију крова.

У неком тренутку је позајмио 1000€ од ћалета, па никад није вратио. Мислим да га ћале више није видео. Његов ћале је секао и заваривао (добро урађено) а лимени покров и олук је радила фирма комшијиног сина (иза ћошка - то ће бити Шуца Сејин) - фирма је океј али горњу ивицу није затиснуо уз зид па свака киша која удари у зид цури до доле на терасу. Тек касније смо сазнали да је цео циркус коштао 5000$, што је дерачина.

А нови ћалетов рачунар сам видео касније - Пентијум 4 (дакле техника из 2000. или ако је Пентијум М, 2002.) са само 96М меморије. Бар диск није био проблем, оставио сам му 40 или 90Г прошли пут.

Го јавља да је ЕА објавила Наскар 08, дакле има један испоручен наслов за појасом.

За то време, у СФу, стиже имејл од куће, „рекла сам ти да купиш јакну“. Још није ухватила веверицу у ону „имај срца“ клопку. Поједе мамац ал' врата не падну. Можда ако се угоји. Бар сад једе мање парадајза.

Кренуо сам на пуш паузе, сад довољно познајем зграду а и не морам да пролазим кроз обезбеђење у повратку. Морам да сиђем па скроз на улицу, и да нађем заветрину. За једну од тих пауза сам понео и Фујицу и нашкљоцао добру серију (и ову фотку) напољу, а и укусно уређен ходник и баштицу.

У сивој кутији на углу је Питов дели, где обично доручкујемо пре посла на СФБЦу. Изненадило ме да им ради тролејбус. А понегде имају и трамвај. Дакле Зека Роџер није био овде, него у Елеју.

Кад сам већ код пуш пауза... увече смо отишли на вечеру у неки бољи ресторан, немам појма где, ал' вино је било боље, клопа одлична, гужва прилична, све потаман осим што не сме да се пуши. Изашао двапут на пуш паузу - мање није доста, више је већ без везе за једну вечеру. И поучен оним да су Амери антисоцијални пушачи док неко не пробије лед, кренем да чаврљам са неком колегиницом по жару, моје класичне форе - да пушење продужава живот (непушаче стрељају одмах), да непушачи умиру здравији, да пушење скраћује цигарете итд. Било јој је забавно и таман је трајало колико и цигарета. Ал' зато сам добио зналачко подгуркивање и намигивање од ове двојице кад сам се вратио за сто, оно „види маторог, уопште није изашао из штоса“.


Спомиње се: 27-VII-2010., Јохан!, Горана Средљевић (Го), Дејвид Бертон, Ђианг Вонг, Јан Бренкелен, Ник Скејџ, Сејини, СФБЦ, Фујица (Фујица), на енглеском