27-VII-2010.: Јохан!

Кртлог на тераси

Кртлог на тераси

Проточни бојлер је био монтиран још 19. али лик није хтео да пипне жице, па смо тражили електричара. Он је знао неког код месне заједнице, те одем тамо и нађем га. И дође тип, и све то исповезује. Прецизно и полаако... или је напросто глуп, не знам, баш сам га гледао како се преслишава, мрда уснама, по трипут проверава. Канда није био најбистрији у разреду. (касније смо хтели да га најмимо да нам среди нешто друго, ал' је пао с лотре и сломио пету)

Узгред га упитамо да ли неко има маче, мушко, вишка. Лена навалила, а мада нисмо имали зглаван разлог да одбијемо, бар смо запели за оно горштачко „може да буде само један“. Овај рече да има његова сестра једно. Донели су га увече, и баш је сладак. Назвали смо га Јохан, тада још без а на крају, јер смо све до пролећа били убеђени да је мужјак. Паперјасто меко крзно, весело и забавно маче, и брзо је научило да је његова авлија а наша кућа.

На овој фотци је намештај још на тераси, чека да тапетар заврши. Каучеве и фотеље је однео; ове Симпићеве ствари је оставио, однео само узорак јастука па ће да направи нове.

Дванздеветог подугачак четни састанак у Фериверу, а онда још четовања до 23:00. После 16:00 се нисам укључивао, ја сам на средњеевропском. Тревор није успео да инсталише Федс на свој лептоп, није се држао упутства па му фали рантајм. Занимљива расправа о томе шта у Федсу значи 'доктор'. Јер их има бар четири - онај што води случај, реонски, специјалиста који је послао пацијенткињу, остали специјалисти ван клинике. И нису на истом списку, осим понекад...

Још безбедњачких будалаштина - СФБЦ има нови сервер и пиздарају што ми каснимо, а нису одобрили Јану приступ на тај сервер. Ако вам цури, госпођо, откључајте бар врата кад дође водоинсталатер.

Поподне помагао Дејвидовој риби да инсталише превод, она треба да нам уради италијански.

Тридесетог сам затворио рачун у банци. Подигао сам својих положених 400$, збогом. Дејвид је покушао да ми пошаље плату па није могао. Немају ваљан Свифт код, иде преко посредника у Аустрији (тј преко издавача франшизе) а апликација кроз коју он плаћа нема појма да постоје такви посредници и посредовани рачуни. То напросто не ради, не могу тако да будем плаћен. Овде ниједна банка нема свој свифт код, сви иду преко посредника у другим земљама.

Поподне изненадна посета - дошао са Кипра Благоје, на омање летовање. Срели се на бусодрому, па онда пешке до најближег кафића, два ћошка даље, преко пута од гробља, тик уз Брацин киоск. Брацин син је био раније власник тог кафића. Издиванили се уздуж и попреко, одували два-три пива, супер.

Онда је покушао да збрише, каже сад иде последњи бус за његово село. Па шта, узми такси, овде је скоро џаба, не би смело да те кошта више од 1500 динара... ма зови и питај. Звао, питао, стварно тако. Ајде треће пиво. Тј то ће бити укупно два пива, три мала изађу на два нормална.

Ћалетов комшија са винограда, спомиње се 01-VIII-2007., навратио да види тај кров на тераси и шта ту може да се уради. Проблем је што није ни куцао, него право кроз гаражу и ето њега на тераси. Нисмо ни саслушали шта има да каже, брзо смо га отправили и више га нисмо видели. Мислимо да му је ћале овим пружао шансу да отплати 1000€, што му је био позајмио. Овај то никад није вратио.


Спомиње се: 01-VIII-2007., Благоје Николовић, Браца, Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Јохана, превод, СФБЦ, Тревор Фонтлирој, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском