02-VIII-2007.

Имејл од куће - нема среће са веверицом. Ови из Јуниџуела упорно зивкају за нешто. Каже да стварно купим мобилни. И да купим јакну ако ми је хладно. Па, Фериверова мајица под кошуљом ради посао, углавном.

Доста смо времена провели у том собичку где има седишта једва за петоро. Јана је углавном заузео Ренди Зан, перспективни млади доктор (мада је очекивао да му се жена породи за пар недеља, а до тога је дошло природно, није носио посао кући ни обратно).

Вечера у Харијевом бару на Филмору. Ау... историја рокенрола на све стране, и, ех, све је то историја. Пре четрдесет година се то све догађало. Направио пар добрих снимака и много више лоших - искључио аутофокус па заборавио да вратим. Друго, упркос свој рокерској историји, ово је обична америчка ждераоница, ништа нарочито, чак врти преносе на великим екранима, баш као и свака јефтина рупа. А ни не знам да ли је јефтино, Дејвид плаћа.

Нисам успео да уловим Трикси. А нисам се нешто ни трудио - прво, не знам одакле да је зовем (знам, купи мобилни), не могу из СФБЦа јер су муштерија; позив из хотела је увек био скуп спорт. А никад ни не знам какав је план за тај дан, те сам само ишао за овом двојицом и нисам је ни чуо.

Време је још невероватно. Температуре су око 15-16° због хладног ветра с океана. Упркос ветру, котрљају се таласи тешке магле, у балама. Ако нађеш заветрину и нема магле над главом, сунце пржи. Сналазим се са мајицом и кошуљом, а ова двојица носе један сако други јакну, као за октобар. Већ су били ту и знају како је.

Трећег смо опет доручковали код Пита, у шрех од зграде СФБЦа. Овог пута је Дејвид ишао по кафу, ја по клопу а Јан паркирао сто и наше ранчеве око њега (није био проблем да се ухвати, поранили смо). Кад је моје било на реду (сецкани кромпирићи и кајгана, отприлике), прикупио сам шпанског шта сам знао и рекао „мас пиканте“. Брка се само насмешио и богато ми засуо нечим табасколиким. Најзад права клопа... а није први пут да прибегавам овом, ал' се бар мексичко не броји као егзотично овде.

Гледајући касније ову фотку, приметим како ово просеравање са бајаги рукописом свуда раде - шатро кредом по табли, а когод зна шта је фонт ће познати да ово чак није ни скениран рукопис, ово је дизајниран фонт. То што има два типа слова S је симпатична фора, ајде. Мислим да исти такав користе на поврћу и сухомеснатом у Крогеру.

Нашао [2007/08/03 22:46:30] у dots.prg у коментару - ту сам муљао и млео податке о фоликулама за онај извештај са графиконом (три сата раније, у ствари, овде је пацифичко време). Проблем је што код за то већ постоји за приказ графикона на екрану, са све лековима у синхронизованој решеци испод њега, сад то само треба приказати у кристалном извештају, који се држи сасвим другачије логике. А и то можда не хвата сваки пут исти број дана... море да му ја крнем 28 дана сваки пут, па шта је празно празно је...


Спомиње се: Беатрис Палмијери (Трикси), Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, ЈуниЏуЕл, СФБЦ, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском