03-XII-1999.

Брља треба ускоро да дође, ал' проблеми с резервацијом. Мене су турили за туристичког агента, јер имам заједнички језик (енглески) са оном рибом у Будимпешти. Нашла ми је 1. јануар 2000. на Регану, не Далсу, што је двадесетак километара даље. И нема карте за назад за 9. него најраније 12. па ће тад да се врати.

На то он одговара (моји одговори између)

Пајз вамо. Ал сте ми утерали с овим 01.01.2000. Како да дођем до Пеште да гу јебем. Ке се снађем.

На то се и рачуна, да смо кадри стићи, утећи и завући :).

Не бих да будем ситничав али имам питања:

1. Ко плаћа карту?

Фирма. Ти само има да је подигнеш. Кад завршиш са визом, прошеташ до Ваци улице, у броју ваљда 15 (погледај сајт.hu/, ваљда има и адреса), прођеш кроз улаз па кроз авлију па иза авлије на спрату су жемске из агенције. Најбоље да понесеш ово што сам ти послао одштампано (нарочито кад буде прошла уплата па будеш имао број резервације), пасош, и доста стрпљења, пошто рибе феноменално добро изгледају и још феноменалније споро раде. Кит и ја смо чекали два сата за наше карте. Можда би било добро да пошаљеш број свог пасоша, и адресу која у њему пише, не сећам се да ли је то било нешто нужно, али није на измет.

2. Када се карта резервише, преузима и плаћа а и како и где?

Резервисали смо имејлом, а у понедељак очекујемо упутства за плаћање. Долазиш на готово. Грег је јако срећан са овом агенцијом, јер су јефтини у 3пм, а још добро пролазиш што слећеш у Вашингтону - ми смо слетели у Њујорку и после смо се возали још охохо, док нисмо попадали. Он нас је, истина, три сата возао по граду, чак смо прошли и по Менхетну, ал' се зато последњих 50 миља ничег не сећам. На последње две миље сам заспао и будио се десет пута.

3. Да ли ја сигурно добијам ВИСУ 22.12.99 јер ако не онда се чека најмање 7 дана (тј. ако је по протоколу) а онда ме фатају празници и сл зајебанције.

Хенри је обећао и бог зна како, а ако зајебе све се скењава. Грег ће вероватно још мало да му се јави, ал' не би требало да буде проблема. Канда је запамтио рибањац који га је (можда) стрефио кад је нестала моја виза, па ће сад да гледа да све буде ОК као што је било септембра.

4. Ако нису решили Y2К проблем да се секирам одмах или након пада:-)

Ти полећеш тек око подне, а дотле шта је пало пало је :). Биће лепши фазон што Грег и ја треба да возимо међу овим љубитељима панике овде.

Него, она порука са Болдијем ме је оборила с ногу. Читали смо сви заједно код куће, и ваљали се од смеха. Е јес нечитав... и ћорав.

Ајд' одо, а ти се полако пакуј :). Индијанце планирајте да лансирамо за понедељаоник. Јел' си причао са Владом из Компувиза? Јел' има још неки кандидат? Ја не бих искључио Гргија, мада има ту неких ограда - прво, последњих пет година не знам шта ради и какве су му програмерске навике, а друго, ти си шеф операције Европа, па види. Мада, био би фазон, можда... бар није Вукотина школа. Ко зна, можда би могао и Бата да уљети. Како се он сналази?

Поздравдер банду и лепо се проведи на дочеку у Пешти :)

Невезано, још једна порука банди:

Е овде најзад захладело. Јуче прошле две пахуљице, а код Нине у школи одмах граја и питају да ли ће школа да ради... овде кад падне снег, затварају школе док сви путеви не буду очишћени до две стопе ван ивице - да случајно не би негде нешто било ризично.

Ја мислим да је Грег преживљавао нервне шклопце док се возио трабантом, а још да је знао колико ми кочнице не раде, молио би све богове да његово осигурање не чује за то, одерали би га на повишењу премије. Овде су тако опседнути безбедношћу и сигурношћу да одавно више нису нормални. Чак не можеш тек тако да купиш обичан упаљач - већина има разноразне механизме против случајног окидања или против деце, укључујући кочницу. Кочница се сама заглави након кресања, па мораш да га откочиш пре употребе. Прво смо попиздели, а онда смо стекли навику да га откочимо после употребе... тако да у ствари увек стоји откочен. Купили смо само два таква, и већ су бачени.

Идем да си турим кахву, већ сам почео да брљам. Ај уздрвље


Спомиње се: Атила Герег (Грги), Болдижар Барваи (Болди), Влада Пајтин, Горан Стаковић (Брља), Грег Рубентал, дочек, КомпуВиз, Невена Средљевић (Нина), Станимир Кршић (Бата), трабант, на енглеском