18-X-1999.

Дигао преосталих 100$ са рачуна, уложио следећи чек од плате - 1703,92$.

Брља јавља да су били у Мађарској да подигну својих 3000$, и сад купују хардвер да сложе радионицу.

Тако смо данас купили остатак делова за 3 писија и хаб. Ове недеље Пеја завршава све и онда ћемо бити (четворица) на једном месту, са три умрежена писија. Засад радимо заједно код мене цело поподне (до 20х) а онда настављамо од куће (осим мене, већ сам код куће :)). Све скупа то је 5-6 дана са све викендом.

Није лако радити цео дан (то си ваљда већ приметио:) те гледам да будемо добар тим. Јако сам задовољан Јозијем и Пејом засад. Пеја ради кристалне извештаје (и хардвер) а Јози је добро ушао у ВТР па сад може с нама.

Следеће недеље купујемо и упсове за сва три писија (у ствари пуњач/конвертер) да бисмо могли да радимо и без струје бар 4-5 сати. Засад остајемо без струје макс 2х/Дан. Не знам шта ће бити у наредна 2-3 месеца али не очекујем веће проблеме.

Сутрадан, порука од Грега

Сад сам се вратио из Мафиније. Видео сам тамо Горану и обећао да ћу да је довезем или овамо или кући око 3:30 -- док завршим нешто у тржном центру.

Кад сам се вратио у Мафинију, ње нема. Гледам напоље спреда, иза, нема је. Неко од особља рече да је можда отишла до Стејблса и Џентса, свратим, нема је ни тамо.

Надам се да ти нисам изгубио ћерку...

Ау, то је био аранжман, права трипер комбинација. С једне стране прича како само ја смем да радим и то искључиво у Зиро Дистансу а девојке нипошто, ризикујемо депортацију итд. А онда не прође ни месец дана откако смо ту а већ ангажује Горану, наредних месеци и Нину и њу, да раде код његове жене у ресторану. Девојке су чак једном ишле суботом пре подне да држе кетеринг негде, ређале тамо ствари из комбија на сточиће, савијале салвете и углавном се досађивале летњи дан до подне.

Ово је снимљено једно вече кад сам чекао да заврше па да их возим кући, која год да је тог дана (вероватно 10.) радила. Излог десно је Мафинија.

Једне од тих вечери сам им помагао да затворе прозор на светларнику, што се радило неком алуминијумском мотком од бар три метра, са куком на крају. Кука се закачи за курблу, па извртиш два-три круга и то затвара прозор. Звучи једноставно, ал' ајде нанишани рупу од 4цм на тој висини. Потрајало је, али смо успели.


Спомиње се: Владимир Пејин (Пеја), ВТР, Горана Средљевић (Го), Горан Стаковић (Брља), Грег Рубентал, Зиро Дистанс (Зиро), Јошка Апро (Јози), Невена Средљевић (Нина), трипер комбинација, на енглеском