04-VI-2006.

(

примедба: сад је 2018. (а 2022. кад преводим) и пребацио сам целу апликацију у фокс под линуксом, па не могу да користом браузер објекат, јер је само омотач око примерка ИЕ, дакле срање, па сам обрнуо да шаље извештај - све слике, имејлове, видоје, звуке, разговоре, сезам за тај дан у један овећи хтмл фајл. Изабрао насумице овај дан за тестирање, испало ово)

На УАу, одговор једном од браће пајкана (које сам после избацио на игнор, јер су ултрадесни, све би избомбардовали до каменог доба):

Пре неку годину смо имали „шта бисте хтели на поклон“, и хтео сам мрз (в. Кућни) свирало за кола. И појавило се наредне године (немам појма што је толико каснило). Није да и сад имам право свирало - привлачило би лопове - али имам један од оних где уштекаш спољни извор звука, а мој редовни мрз плејер за дискове се ту убоде (што значи да могу да га користим и кад путујем без кола).

Проблем који сам тако решио су рекламе на свим станицама, па и НПРу - њихове се разликују само по стилу, не вичу на тебе, не рекламирају неки произво, само своје веће покровитеље као такве. И себе саме рекламирају, пречесто за мој укус.


Овај зец иза куће је снимљен четири дана касније. Иза ограде је игралиште наспрамног насеља. Неколико недеља касније смо гледали копца, или тако неку птичурину, како га јури, а без везе, нису са исте стране ограде. Смејурија била.

О илегалном усељавању:

Свакако бих пре волео да видим да их легализују или врате, али да олакшају поступак. И није то само питање тероризма или криминала. Ти људи без папира су проблем за свашта - од возачких дозвола до пореза до тога да не могу да помогну полицији ни кад хоће. Имаш 11 милиона људи који не смеју да се понашају нормално, јер им положај није нормалан. Гледају да буду испод сваког радара, што онда квари све статистике, демографије и шта све не. У свету где је 1% нечега растојање између профита и губитка, имаш око 0,3% становништва (колико је то од радно способних?) којег нема на мапи.

Можда се илегалци исплате послодавцима, али коштају све остале. Пошто је немогуће да нестану из система, боље да у њему буду регуларно.


Ник: Најгоре је кад скупљају прилоге. Онда по правилу слушам нешто друго. Приложио сам им али не могу да две недеље у комаду слушам како мољакају.

Ја: А као и други просјаци, знаш да неће отићи ако даш, него ће тек онда да се натоврзу и да траже још. Радо бих платио још долар на порез само да има радио станица без огласа. Укључујући те четири просјачке недеље годишње.


Баш ме занима како идентитет хипотетичког „ти“ у твом питању утиче на одговор у два могућа случаја:

случај 1: Мали мекани си

случај 2: ниси

Сећам се кад сам радио по софтверским фирмама да се Мали мекани увек извлачио са баговима горим од мојих :). Не знам колико пута сам рекао „да ја оставим овакав баг, бесили би ме“.


Из преписке са мојима:

Ђуђа је баш остарила, глувља је од ћалета. Ништа не могу да јој објасне, и опет неће слушни апарат, каже све одлично чује. Наравно, кад јој сви вичу, деру се „ко мајмуни“.

Тезга са Пејџом овог пута није ситна, само фактурисање ће да буде 1000$. Друга, са Диобалатом, је лакша и не могу толико да наплатим. Направим му почетни Ино сетап, тј скрипт за њега, научим га шта где и како да чачка, за 200$.


Спомиње се: Ђурђа Мићуловић (Ђуђа), Кућни речник, Мајкрософт (Мали мекани), Ник Парсли, Пејџ С Стивенсон, сезам, УбикАгора, фокс, Џо Диобалато, на енглеском