03-VIII-2018.

Лик у Краљеву, који је нудио најбољи Ситроен Џампи (3500€, осредња километража, нажалост метално сив али остало ваља) не одговара ни на поруке ни на телефон. Онда зовем оног у Нишу, који продаје Пежо Експерт (исто то, само мало прешминкано, 8 седишта а не 9, другачија табла), доста нов, ни 200.000 км, 7000€, цена није фиксна. Питам Стенлија шта да му радим. Каже

Експерт добро изгледа. Јеврејиши га жешће. Треба нови гуме! Можда. Напамет, појави се са 5к евра кеша. Чујем да се 500€ зове Бин Ладен. Појавио бих му се са десет бин ладена да види да си озбиљан :). жали се на гуме.

(оно у курзиву је написао на српском)

Ал' кад сам га позвао, тип се увредио кад сам рекао 5000. Прекинуо ми везу. Онда десет минута касније зове он да буде још мало увређен, каже „извинте био сам мало нервозан, јесам добро чуо да сте рекли 5000?“ и неће ни да преговара, само каже „ви сте неозбиљни, збогом“. Па бар сам досад научио разлику између озбиљног и неозбиљног купца (озбиљан се често спомиње у огласима) - озбиљан плаћа одмах, неозбиљан има трипер комбинацију. Па, твоја штета.

Трећи комби, не тако далеко, изгледа добро. Нек причека мало.

Кад смо код озбиљног, било кише увече. Отишао до гараже да видим држе ли врата - лик са пепепеја који их је зимус направио је наводно изоловао праг. И јесте, сва вода што је текла кроз гаражу је из градске канализације, из сливника у поду. Јер смо повезани на градску док смо били у САД. Што је ћале увртео у главу да морамо да се качимо на све градско, немам појма, тако је веровао у све то. Па сам дохватио гужву пластичних кеса и зачепио њима сливник. Тако ће и остати.

У подруму тек нешто воде, можда 1-2цм у ближем делу. Осушиће се до септембра.

Путни планови се мењају. Сад је да ће Лена ићи код Нине средином септембра, а онда се сви (она, Нина, деца) враћају за њен рођендан, почетком новембра. Го и њени би требало да дођу пар недеља раније. Већ гледамо где ће ко да спава - можда да спустимо један кревет па да Нина и деца добију жуту собу, Го и деца плаву, Стенли каучеве а нас двоје идемо горе на наш душек-у-рупи. Или тако нешто.

Све су собе сад беле, ал' се и даље зову.

Прво комби.

У спису „Феривер срање“:

Нина и Брус и Киш су радили на веб сервису који би враћао неке ствари муштерији. Решили су у начелу, само да још виде шта ови тачно хоће, јесу ли баш та поља тражили, баш под тим именима, фали ли неко или има вишка. Речено им је да ће добити човека за везу од муштерије. Док су то чекали, Бриџеш запосли новог програмера да то уради. Мора да је неки Норвежанин или Огњеноземљанин. Нина само хоће да ово заврши па да покаже том новом шта треба да ради с тим, тј ништа.

То што сам спомињао насумичне земље, е не - нови лик је наводно Рус - Јевгениј. А веб сервис на крају није ни требао ником, муштерија престала да спомиње.


Спомиње се: Бриџеш Дупта, Брус Ферлејн, Горана Средљевић (Го), Јевгениј Носоровец, Јелена Средљевић (Лена), Киш де Кок, Невена Средљевић (Нина), ппп, Стенли Бергер, трипер комбинација, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском