07-IV-2019.

Од трећег априла смо прешли на 15 литара млека недељно. Има нас више.

Још један диван дан, провели га углавном напољу, прчкајући по авлији (везивао грање заостало кад је пала она дебела грана ораха лане или преклане), играли се са близнакињама, још одличних фотки са шесторо деце у кући. Мада је ту Неша зајебан играч, опет се вратио на свој циклус од 26 до 28 сати у дану, па леже пред ручак а устаје за вечеру, па остаје за тастатуром целу ноћ. Углавном гледа (((блипија))) и игра роблокс или шта већ. Кућна мрежа, онај исти стари рутер од Лелекома (добро, већ трећи) још издржава.

Анита је крофница, гледа да привуче Стенлијеву пажњу што чешће и дуже. Данас ју је водио на два игралишта (на почетку наше улице, и код месне, што је у збиру шетња од 2,5км, истина она у колицима). Још једном увече до 23:00, опет дуга шетња.

Алфонс пише роман, и мада је као о некој девојци и како је двадесет година ишла за сном, углавном је о УАу и шта се тамо догађало током година. Има сцена пред крај где лик (књига је аутобиографске природе) позива главне играче, који су тамо од почетка. Позива ме и пита да употреби моје право име. Љубазно сам одбио и дао му десетак имена и презимена, да слободно искомбинује одатле. А рекао сам му и како се он зове овде.

Јуче, на УАу, евоцира стари фоксовац:

Прилично ме разочарало шта све лоше ради кад се угости КОМ објекат (око фокуса на своју руку; час има .object час нема, сад не може сад мора да га има, скривени интерфејси, документација танка или је нема, име класе у оцеиксу нема везе са именом фајла, скривени деелелови које документација не спомиње, бла бла бла), али сам често морао то да радим и успело ми је често. Чак и данас се користе заједничке контроле из 1998. (општи дијалози, ертееф, листоглед, дрвоглед...). Користио сам чак и Чилкет за фтп годинама, и неколико других.

Најгоре ме разочарала аутоматика Офиса. Не што ждере меморију, што је недоследна, спора или трапава (а јесте све то) него што је кућа на песку. Штагод да направиш можда ће да пукне у следећој верзији. Имам кода у фоксу писаног 1989. који још ради. Већину аутоматике сам морао да дорађујем увек изнова, због овог посебног облика труљења кода.

Највише ме изненадио КОМ оно једном кад сам морао да дигнем vfp.application из фокса. То је био билдер сетапа који прво компајлира неколико пројеката у егзее, па позива Ино сетап да то све упакује. Е, проблем су заједничке компоненте - не можеш да правиш егзе унутар апликације која са њим има заједничких фајлова. Али засебна инстанца фокса нема тај проблем, па сам је потерао као КОМ и у њему то радио. Ради савршено, ево већ скоро десет година.

Ако није било јасно, последњи пасус се односи на упФедс.

Прелазимо на 3х5 литара млека недељно.


Спомиње се: Алфонс д'Алшембер, Анита Џенифер Бергер (Анита), Ненад Бергер (Неша), Стенли Бергер, УбикАгора, упФедс, фокс, на енглеском