02-X-2019.

Дваесосмог били до Петерхида, оверили чудо: вишње поново цветају.

Тридесетог сам коначно употребио нову алуминијумску лотру, да скратим гране на задњој кајсији, над живинарником, што су се зимус преломиле под тежином великог снега. Већином су пале код Јулишке али смо их покупили. Није да нам треба огрева, али може, другачији је осећај. Занимљиво је да гас гура више топлоте на спрат, ваљда што са стране пумпа у вертикалну цев. На чврсто гориво пумпа гура из подрума.

Наравно, Линда је морала да проба лотру.

Поподне смо отишли с девојкама у град, бицикловима. Време предивно, па смо их пустили да се брчкају у фонтани. Остала деца им завидела, њих не пуштају. После смо само исцедили њихове мајице, уопште није хладно.

Ових дана испробавам нову стару ноклу, це три, стигла ми 27. са малих огласа (на сајту купујем-продајем). Ваљда последњи модел под Симбијаном, а међу првима са пипкалицом. Добро снима видео, брз је за фоткање, ал' пушта негде бочно светло и нема српске тастатуре. Решио да му напржим неку компатибилну верзију, и накупио фајлова и инсталатера и којечега, и требало би да имам све, али... Треба да обришем нека два системска директорија у њему, где се налазе неки важни фајлови и које је ваљда немогуће мењати, осим да се све обрише па да их ОС направи испочетка кад бутира. Што сад неће моћи, ничим не могу ни да видим те директорије, а камоли да им приђем, па сам пробао без тога и добио циглу. Имам и неки други инсталатер, који би то можда све средио аутоматски, али неће да се инсталише чак ни на гугољ (што нам је једини 32-битни Пенџери 7 у кући). Можда би радило са старе Тошибе, тамо има икс пе, ал' је зајебано да се пребаце фајлови на њега, већ нам је једну флешку тако спржио да ниједна машина не признаје да она постоји, а камоли да пристане да је види. За то што нам је тад требало, пребацио сам фајлове на sGradlj.com, а одатле нистоварио из прегледача... Увек има начина да се фајлови пребаце, само треба бити бандоглав и стрпљив.

Јуче смо ишли сви код Лене и Милана, Нина је опет имала зубара. Нисмо ишли нигде на ручак, него смо окупирали стан - имају нови огроман телевизор, танак као мали прст, накачен пе ес четири, па су се деца играла. Апи је био штогод узбуђен, читава најезда одједном. Наравно, терао сам комби.

Нина најавила Фериверу отказни рок. Дејвид је био срећан што је бар најавила, а не као ја, а несрећан због свега осталог. Јан је вероватно ишчупао још косе из главе, али с друге стране рекао да је разуме (мада никакве разлоге није навела). Лепота рада без уговора је што, ако већ немамо никаква права ни заштиту, немамо ама никакве обавезе. Ризикујемо само последњу плату.

УБР, кад сам оно написао ту последњу фактуру 28-VII-2019., рекао сам

Ово је последња. Смањио сам за три дана. Није битно ако и не буде плаћено.

Било је лепо док је трајло. Већину година је било право задовољство. Али увек сам умео да напустим журку пре него што било ко повраћа.

Е то умањење за три дана... по мом рачуну, изашло је 4516€, али сам омашком укуцао 5416€, лапсус тастатуријус. Канда сам осетио да сам се прешао, и кад сам погледао шта сам послао, стварно... али сам одбио да исправљам било какве багове - ја више не радим, нек их исправља неко други. Али ништа, платили су тих 900€ више тек тако. Као да сам измислио себи отпремнину, или најзад био плаћен што сам написао баг а не што сам га исправио.


Спомиње се: 28-VII-2019., sGradlj.com, Апи, гугољ, Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Јулишка, Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Милан Настић, Невена Средљевић (Нина), нокла, Петерхид, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском