23-XI-2019.

Јутрос мачке приредиле себи доручак шампиона, ухватиле гугутку. Перје свуд око терасног степеништа.

Невероватно како смо успели да надигнемо сву децу и стигнемо код Лене баш у залазак, око 16:00. Возили тако до Делта Ситија (да, на енглеском се зове, на енгрпски се не преводи), гужва наравно поприлична, субота је. Нисмо ништа пазарили, него отишли право (након убаштравања комбија у паркинг на 4. спрату гараже) до играонице, где је Раја најзад савладао страх од три де ђозлука и навалио. Није то ни тако скупо, 6€ на сат. Нина је узела жетона за пола сата, од чега је искористио 19 минута... правио виртуелне сендвиче и коктеле, играо се „симулатора запослења“. Извртао је сендвиче, стављао блендер на тостер, теглу краставаца у мирка... али се баш забављао. Мало сам завирио у то кад је он завршио, и како сам очекивао, врло реалистична и технички тачна стереографија, без широкоугаоног заношења, мало ниске резолуције и сувише глатких површина - хладњак има оштре ивице, није заобљен као прави, маслине су савршене лоптице итд... али успео сам да завирим преко врата у фрижидер, тачно је пратио моје покрете главом.

Онда смо отишли у Гарави као и увек и лепо вечерали. Са девојчицама није било проблема, нису расипале беле облутке у ходнику, нису вукле столњаке (јесу пре неки месец). Чак ни мањак таблета није био проблем (Раји је цркао стари пре неки месец, користио је резервни - кити/киди, тј мачији ал' ја увек чујем д - па се сад гребе код близнакиња за њихове Хуавеије).

Испоручили смо целу таблу сланине и 90 јаја (поздрав Милану, који је отишао да трчи са Апијем). Постаје проблем паркирање код њих, па сам уместо да чекам да Лена сиђе, покупи бакалук, однесе горе и врати се, утерао комби у тунел међу гаражама доле, окренуо се (ноћ, ал' улазим у штос са бештијом) и чекао пред улазом. Пет минута касније ево ње са празним цегерима. Док смо чекали, један секундант је обилазио свој терен, на класичном трициклу - плоча 1х1,4м са точковима од бицикла около, иза тога бицикл ком је то сад уместо предњег точка - скупљао картон. Неки други скупљају пластичне боце.

Комби је био на поправци од уторка до петка, скинули су задњу десну гуму, дебело намазали црном љигом (млевена гума растворена у бензину) па вратили. Пушта на бандаш, тј површина више није глатка. Пошто су му ово последње гуме, заболе ме како ће да их скидају следећи пут. Можда неће ни бити следећег пута.


Спомиње се: Апи, Гарави казан, енгрпски, Јелена Средљевић (Лена), Милан Настић, мирко, Невена Средљевић (Нина), Рју (Раја), на енглеском