31-XII-1975.

Још један дочек, овог пута на Титанику, отписаној дереглији привезаној испред суда, и прерађеној у кафану. Дом је био само 100м узводно, што је помагало кафани - кад се тамо затвори, најжеднији прелазе овамо.

Овог пута смо имали баш друштванце - диџеј те ноћи је био Слеш (са женом, опремом и плочама), затим Аџа и Зака и онда гомила њих које сам знао овлаш и никако. Кафеџија је био чувени Геџа од "Моравца", на менију ћевапчићи. Ја, наравно, фотограф. Срећа у ниску таваницу, па сам могао да одбијам блиц о њу, те густи дим није стварао млеко преко снимака, него сам добио фину сфумато (дакле задимљену) атмосферу, одлично испало. Био је маскенбал, па смо сви имали по неки опичен комад нечега или неку шминку. Нисмо се убацивали у некакве ликове, дакле никакви диносауруси или улоге из филмова, серија или бајки, него разуларена банда распарених гусара. Носио сам шешир што ми је сашила од оних првих фармерки из 1971.; она је имала повез око главе. Понели смо кило вотке, с тим што као не би требало да уносимо своје пиће, па смо то пресули у пивске флаше, из двапут, и нудили сваком ко наиђе. Нико није тачно знао шта га је згодило, ал' кад кажемо "оријентални зачини", све океј, само намигну и оду. Мислим да су уображавали да унутра има течне траве.

Напољу нас је дочекао леп снег.

Ово сам морао посебно да проанализирам... шта сам то радио. Прво сам мислио да ме је то она сликала, ал' не, ово сам сам урадио. практика је била на шиваћој машини, нанишанио сам, изоштрио, подесио експозицију на бесконачно, погасио светла, активирао жичани окидач у мраку, легао, упалио то светло иза главе, држао га неко време, угасио, отишао до фоткалице и отпустио окидач. Види се мало траг од руке на прекидачу, а и кабл се мало провиди кроз руку.

Ечи дошао да се картамо, ћалетовим шкодилаком (споља исти као наш, осим боје, ал' мислим да је имао слово више). Играла се канаста, вероватно у парове - он и кева против нас двоје. Нешто је гунђао да га је био Мајк Олдфилд у леђа па је зато играо слабије, баш им нешто није ишло.


Спомиње се: Дом омладине, дочек, Ендре Фелбаб (Ечи), Мика Зеленић (Слеш), практика, Радослав Кајганић (Зака), Станимир Хаџић (Аџа), ћевапчићи, шкодилак, на енглеском