21-VII-2010.

Кевин рођендан.

У Фериверу, у четном дивану уобичајене пиздарије око подршке. Неком иде споро, Дас је замало под поплавом, Хана треба да погледа неки извешта за СФБЦ, на шта одговара „@Дас: постоји извештај "Могући Двоструки Пацијенти или Даваоци" у ДУ*.“

Купио нову ударну бушилицу, нека никад чуо немачка марка, сад популарна овде. Добро је послужила да саставимо брачни кревет за Лену - сто завртања, па је завртање на струју добро послужило. Њена соба је сад жута. Велики душек пасује тачно (наравно, стандардна величина). У истом дану смо пазарили и штедњак и фрижидер и веш машину, нешто у истом дућану, нешто пола километра даље. Све је то стигло брзо, имају камионете и развозе сами. Штедњак сам сам повезао на трофазну струју, није неки проблем осим што су леђа од лима са незаобљеним ивицама, морао сам да пазим да се не исечем.

ШКЗ из Вирџиније је опет пиздела што користим картицу, ал' ко их јебе. Ово је прошло, ево нећу више. Намерно сам све то пустио истог дана, па је сад на рачуну остало тек пар хиљада. Сад већ није битно, то нека лежи за сваки случај, ако ми буде требало да тамо нешто платим. Ево, двајстрећег пише нека Кети Познер „Пишем вам у поводом ваше дуговне картице. Нећете моћи да је користите у Србији јер је то земља блокирана из ОФАКс. По закону морамо да блокирамо све земље које су на ОФАКовом списку. Ако имате других питања слободно ми се јавите.“

Аха, како да не, као да нисам свраћао до ОФАКовог сајта. Србија се спомиње једино 2006., кад је Дабја потписао указ којим се скида са списка. Четири године касније ови још нису чули.

Наишао ћале да види како нам иде. Увече причали са Нином преко скајпа.

Ваљда смо монтирали и наш кревет и нисмо се разишли за ноћење, но смо најзад спавали код куће. Нисмо још нашли јастуке, него смо смотали своје фармерке. Нема ни ћебади, ово је тачно ноћ кад ни не треба.

Сутрадан стигле даске (сад доносе и кад има тако мало) и подигли под у тзв. Јохановој соби. То је из „Покондирене тикве“, кад је Фема прекрстила слугу Јована да се зове Јохан, отменост захтева. Из те собе врата воде у гаражу и подрум, улаз за послугу, дакле Јоханова врата, па његова и соба. Ту је под 15цм нижи него другде, јер ту пластичне цеви за грејање излазе из пода и спајају се у разделнику, а из њега гвоздене иду до котла у подруму, кроз онај тунел. Овај подијум сад изравнава тај под са остатком куће. До 15:30 је и перилица била на месту, повезана... на воду, струје још нема, мораћемо да узмемо још који разводник.

У Феривер, још редовног:

08:15:45 Градивој

09:31:38 Суез - ** ХИТНО ** Дас, Федс се скрљао у ЦКВу, ајд види шта је и јави Аји ОДМАХ. Хвала.

09:32:13 Градивој - ОК... моја машина је опет у погону, раде оба монитора, сви дискови... сад још да уштекам перилицу, шпорет, осветљење и да завршимо фарбање главне собе... још недељу посла, али бих већ могао да будем на састанцима и радим неколико сати дневно. овери брзину до холандског сервера и викија, око 60% оног што сам имао, мада сам виђао и 10х бржи пренос са другим серверима, па не знам где је уско грло. Ни овако није лоше.

09:43:24 Суез - ЛАЖНА УЗБУНА - терминалски сервер у ЦКВу остао без простора на це диску - даљи корисници не могу да се каче на Федс. То ће њихови момци.

09:48:45 Дас - океј хвала. опет сам за столом, кркљанац напољу, вратио се

09:48:52 Суез - нп

09:55:21 Дас @СВИМА: брине ме што ми се враћа имејл са info@Феривер.com на мој Дас@Феривер.com налог. Послао пробну поруку, нема је

10:01:07 Јан - да погледам. Изледа да је он опет офлајн

10:03:20 Суез - хмм, канда му пада интернет

10:03:59 Јан - покушао да ме зове, звонило једном, стао му и телефон

10:05:13 Дас - ту сам :) нестало и струје, какав дан. Зато сам звао ал' онда је оживело па сам прекинуо, извини

10:08:48 Јан - Не налазим ништа на мејл серверу. Можда Хана боље зна шта се догађа

10:10:34 Дас - молим те пошаљи имејл са своје адресе на моју

10:11:29 Јан - Пробао сам... не препознаје ни Јан@Феривер.com... ту је нешто мутно са имејл сервером. Или Норман или Хана да погледају.

10:12:32 Дас - океј

12:00:23 Јан - @Хана, @Норман. Видите шта је са мејл сервером. одбија се Јан@Феривер.com и Дас@Феривер.com

13:50:57 Јан - Беше данас састанак? Ако не, шмугнуо бих на сат да купим неки хардвер.

14:33:42 Хана - @Јан и Дас: Погледала сам филтер „Непознат члан ФР“ у СмартерМејл интерфејсу. Променила сам неке вредности што су изгледала чудно. (не знам да ли је неко из тима мењао скоро пар вредости)

14:35:32 Дас - хвала

14:45:01 Јан - јок..

14:51:22 Норман -

Нисам дирао СмартерМејл последњих пар година, али сам приметио да од пре једно месец дана нагло пада удео ђубрета у имејлу. Да није мењан неки спем филтер?

14:51:49 Јан - Нисам ја...

14:53:06 Хана - Нисам ни ја пипнула конфиг за филтер... Баш чудно...

14:54:20 Норман - Можда су „надоградили“ верзију а нису је подесили као стару

14:58:30 Јан -

Пре ће то бити. Видео сам недавно неке промене у интерфејсу.

----

* ДУ, дизајнер упита, је баш то, образац у ком се задају параметри за претрагу било чега из базе, из чега онда следе извештаји, који такође одатле могу да се уређују... моћна ствар; нешто слично али много простије сам имао некад у генератору. Ово је Јан истерао до врло сложене машине која штанцује те извештаје. Јако је мало ту било да се уради на руке. Ал' га је и закомпликовао... више пута сам то сређивао и, како кажу, рефакторисао, и на крају јесте било доста простије него у почетку, али и даље није за програмере са слабијим живцима.


Спомиње се: Градивој Средљевић, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Мохандас Раџ (Дас), Невена Средљевић (Нина), Норман Шен, Суез Лима, СФБЦ, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), Хана Блербери, на енглеском