18-XII-2001.

Наснимио сам брдо разних екрана из БолДока, визуелна фокс верзија, и послао у Аваи, и то на брзину, јер ми је Брекс послала тону ствари да учим. Апликацију сам исконвертовао у неку верзију пенџерску верзију ГенерАла, која ми се никад није свиђала, превише баласта из Доса. Још нисам био начисто како би то требало да ради под пенџеријем, ма ни шта да ради - а шта пак није његов посао. Срећа па ово никад није ни полетело, ником није требало, па нисам морао да га дотерујем. Како би Биџа Гејц рекао, „ово је само демо“.

Оно „шта ће ми живот без топле воде“ у функционалној целини је од неке зајебанције Индексоваца, што је пародија на ону међуградску „шта ће ми живот без тебе, драги“. Индексовци су кренули као „радио позориште“ осамдесетих, на Београду 202, који је био полунезависна, полукомерцијална (и полудржавна, радна јединица државне станице) радио станица, недељом у 13:00. Сада су већ били независна екипа, право путујуће позориште, са оваквим песмичуљцима, продавали казеете. Во оно времја су се озбиљно зајебавали, чак и са телефонима уживо, јављали се на мале огласе. Повремено је гостовао и Стив Ханингтон (из Кеније), кад год је неко требало да изиграва несврстаног студента из Африке. Најбоља је фора била кад је као тражио собу, то су испоснимали, пиш живи је био.

Преписка са Анушком из Зиро Дистанса, која нам је била пројект менаџер (кад су најурили К.Н. а пре него што је дошао овај последњи):

Па како је? Преживљаваш божићну лудницу? Уживај!

(... 9 речи...)

У ствари сам те видео синоћ, излазећи из Крогера на Тео Хилу, ал' касно сам реаговао, а не бих да вичем за тобом. Можда би и побегла, по мраку не изгледам тако питомо, да те не поплашим :). УБР, нашао сам посао - у Пенсилванији. Радићу до лета (и краја школе) од куће а онда се можда селимо у Харисбург. Погледај Брексвемир дот ком..

Данашња епизода бесконачне расправе са једним од два-три пацијента са богом на мозгу на УАу (срећом, годинама буде да их нема):

Па да... мислим чим скупиш двојицу већ си покренуо некакву организацију. Треба нам то за интеракцију. Али кад људи почну да служе потребама организације, уместо обратно, некако увек заврши на тамној страни...

Вирус који сваку религију претвара из личне ствари у хијерархијску, војсци сличну организацију жељну моћи је тежња за ширењем. Неизоставно изискује (или води до) организовања, генерала, поручника, потрчака и ваљда и тајних агената. Јеси ли читао Рушдијеве „Сатанске стихове“? Један од слојева је политичка борба нове религије. Ти су баш запели да победе, а заради тога су постали нешто друго.

Питам се шта људи имају за себе да кажу кад стану пред Бога да положе рачуне за своје животе. Не бих рекао да имају много.

А зато књиговође уображавају да су као богови... мисле да је и он њихов. Па, и они умеју да направе другачију стварност, јелда? Какву не умемо да разликујемо од праве.

Одговарам и Алфонсу

Не знам је ли до форума или што сам данас прешао на ДСЛ, али брзина је данас невероватна. Колико јутрос је после клика на „све поруке после ове“ трајало по 10-20 секунди, сад секунду-две.

Кад помислим да сам пре пар година био срећан са 56К (у стварности 28) пре само пар година...

Разлог за прелазак, УБР, је што је кабловска припадала Аделфији, која је закупила овај монопол и ваљала се у њему. Власникова породица је купила хеликоптере да иде на утакмице, у Лас Вегас итд, а нису улагали у мрежу. Каблови су давно положени, за теве, ал' ти требају рутери по улицама а ови их нису додавали. Тако да је брзина брзо пала, нарочито викендом, кад бих добио „УСБ уређај дуго ћути“ поруку. То сам се у Зиро Дистансу научио, да не гасим машину, ни браузер не затварам, а Алфонс има скрипт да освежи дугмиће сваких пет минута. Ако тад мрежа падне, ето дијалога. Па још једног...

Јавио се Влади, само да му јавим нов имејл, Аделфија мртва, живео Ртлинк (а јебо и Јаху).

Го послала снимак свог курса етике на Нови (северновирџинијски раднички универзитет), скроз А.

Код куће је било -17°, тридесетогодишњи рекорд. Сећам се да до јануара није било озбиљног снега, а ни мраза. (... 39 речи...) За св. Николу (сутра) смо нашли добру шунку. Није баш сува како волимо, али може да се испохује, тако ћемо. Нина остала код куће, штогод је неиспавана па ју је мама натерала. И кашље штогод, ал' нема температуру, не изгледа болесна, само треба да допуни батерије.

А ово... мислио сам да преведем, ал' зајеби радњу, ово сам сам себе упуцао. Непреводиво:

I can live with a few exceptions, it's the rules... like "any word will have at least three different meanings, depending". I think I have already mentioned the "electric pencil sharpener" which is an useless gadget, because everyone knows the electric pencils don't need to be sharpened at all. Or why do you "toss the salad", when it's actually other stuff tossed on it, and then the stuff is called dressing - so what would a "salad dressing gown" be? Btw, what are the gowns which are not for dressing? And then, when you want to buy one, you can try it out in a fitting room, so you will feel fit, and have a fit when you realize they're not selling fittings there and you have a plumbing problem. Or you have a drinking problem but are not sure what does your problem drink. Or if you smoke, the cigarette smokes as well, so you have an identity problem (like "who's the smoker here?"). Or if there's a problem with pipelining in your processor, do you nead a (lead) pipe? Where does that lead get you?

The final stage of computing will happen when AI manages to understand English without ambiguity :).

Видим да и данас имам неке фајлве из ЕОНСовог увоза... што једино може да буде у Лејвору, али од Лоре нема порука, тако да сам ово вероватно добио накнадно, само је настало данас. Ваљда сам и ту имао неког посла.


Спомиње се: 09-I-2002., Аваи, Алфонс д'Алшембер, БолДок, Влада Пајтин, ГенерАл, Горана Средљевић (Го), ЕОНС, Зиро Дистанс (Зиро), Лејвор, Лора Хантер, Невена Средљевић (Нина), Сесилија Роксбери (Брекс), УбикАгора, фокс, на енглеском