20-I-1990.

Покушавам да направим фактуру на ласерском штампачу за млекару. Неки скрнави Рико, са ћудљивим драјверима, пушта тонер на све стране и јебо нас кад смо им га и продали (ако им је то ДБА увалио, пре ће бити да им га је неко други, на компензацију*). За ласере под ДОСом и није било зглавних драјвера, осим ако ће да се штампа у простом курирском фонту без шђчћж. Дакле... морао сам то да испрограмирам веома пешачки, користећи све могуће искејп секвенце до којих сам дошао. Ово је покушај 3.1.

Бар сам заглавље ставио скоро где треба, само што тим секвенцама канда фали још неки бајт за крај, јер видим да једу прво слово од следећег стринга, па уместо "рачун" испадне "ачун", појело р.

Наравно, Рико је имао све своје, па је све што сам ту научио било само учење, стицање искуства, неупотребљиво другде. Пар година касније, кад сам покушавао да ово изведем за неку Хапе четворку, од овог није било помоћи. Све испочетка.

Верзија 3.7, истог дана (!), много боље.

Већ има рутину да испише износ словима. Ставке још нису комплетне, има шифру и текст, али још нема количину, цену, износ, кало (јер сир нарочито калира, испарава, губи тежину), порез. Збиреви нису добро поравнати, мора неки фонт где размак није шири од цифре.

Све скупа и није лоше за под ДОСом, у старом добром фоксу (тада ваљда још mFoxplus 2.1, можда FP 1.02).

Негде ове зиме смо имали незгоду са хај фај пасуљем... експрес лонац је био на решоу (истом оном мом студентском), уз мирка. Тежински вентил није добро легао, искосио се, па се дигао касније него што је требало. Већ је набио приличан притисак, па је истерао не само пару него и доста течности кроз оне своје рупице, које су уперене укосо увис, и један од три млаза докачи леви звучник, који је био окачен горе, метар ипо даље.

Бас на левом каналу никад више није радио како треба.

----

* "компензација" се често радила, у суштини је било "немам паре, оћеш робу", "ајд дај шта даш". Тако је један на сезаму заглавио са 200 водокотлића које после није имао коме да прода, зезали су га недељама.


Спомиње се: ДБА, мирко, решо, сезам, словима, фокс, на енглеском