01-VII-1971.

Снимљено касније, кад је део тих греда већ био готов.

Снимљено касније, кад је део тих греда већ био готов.

Исправљали смо шестицу, да се испоспајају елементи за плафон шупе и гараже. Продаје се у котуровима од око метра у пречнику, па се један крај веже за дрво, други за трактор, развуче у правац и онда сече колико треба. Трактора нема, а ћалету ваљда није ни падало на ум да га тражи, него отприлике исправили и онда положили на фосну и туци чекићем док се не исправи. Доста посла, цело поподне. То би требало да стегне док будемо на мору, ваљда, па да се онда лије плоча.

Веца и Снеца, тј њихови, се нешто праве тајанствени, те можда ће у Борик а можда ће са неким од оног друштва из Бралића у Биоград, видећемо. С друге стране, гаража ће бити повећа, 6 са 4, за двоја кола, нашег фићу и њихоф 850С. Биће им згодно, само три ћошка одавде. На месту шупе ће бити две просторије 2 са 4, са трапом за кромпир.

Слађа и њени путују данас. Још увек не зна да ли ћемо и ми тамо, или у Биоград.

До осмог сам већ скоро имао и неке мишиће од свег тог посла. Ајде већ једном.

Десетог, субота, нањушим да ваља до Веце и Снеце, кад тамо Владимира (да, иста она, знају се однекуд) и нека А. исто баш згодна. Па смо онда отишли до града, у извиђање. Ја дотле нисам залазио у Дом, па смо искористили што је тераса мало усечена у насип, те смо посматрали одозго. Сутрадан смо отишли са парама и планом, дакле улазница и седи негде, иди играј... Срели гомилу познатих - био Срле, па још двојица из ДЦ-99, и изнад свега, Боса. У бајном црвеном минићу, не тако недоступна као што сам мислио. Играли смо, баш ми се свидело. Штета што ју је сестра брзо одвукла.

Отишли смо још једно вече, ал' су обе биле нешто надркане, погрешан осећај, вратили се брзо.

Најзад, 13. писмо од Меланије, о свему и ничему, као да није ни прочитала моје, све нешто десето.

Нови намештај у клубу. Преговарамо за водовод, не може лабораторија без воде, и да се поправи струја, опасно је овако. А и канализација би требало. Измувао гарантно писмо од Технике да купим ролну колор филма у Задру, ваљда овде у Оптици код моста нису имали, или не бих стигао.

Зидари добро напредују, шупа је већ под плочом, изливен темељ за гаражу.


Спомиње се: Борик, Босиљка Шаин (Боса), Бралићи, Вера Стојановић (Веца), Владимира Бркљевић, Дом омладине, ДЦ-99, Задар, Меланија Тисаревић, Славица Тејин (Слађа), Снежана Стојановић (Снеца), Срђан Злајин (Срле), на енглеском