27-IV-2002.

Брекс је држала предавање пре подне, о СпидКенвесу и шта смо и како ту радили, дувала се како смо скоцкали изглед користећи ВУМ, и ИнТуше додатак који смо за њих тестирали.

Судећи по углу одакле сам ово снимио, седео сам у првом реду. У, јеботе, како смо добро и моћно изгледали.

Тражили смо још посла док смо били ту, чак сам смислио паролу „ми смо решење у потрази за проблемом“. Много година касније сам чуо ту фразу у скроз другачијем смислу, о неком алату који је деловао јако моћно у нацрту, а после испало да не служи ничему и не треба ником.

Упознао сам се и са ауторима ВУМа - ово је госпођа. Не знам да ли је и он држао неко.

Кад је била пауза за ручак, пита ме један да ли би могла на неку фору да се апликација под фоксом за Дос потера под визуелним фоксом. Хм.... то ми је дало идеју.

Направио сам празну форму, ставио јој јединицу мере у фокселе, величину на 25х80 (требаће тај 25. ред за поруке итд), и изабрао неки моно фонт. Након form.show(), то је постао активни прозор, и сав код из двојке је трчао у том прозору. Главна препрека су биле боје - Set Color of Scheme не ради ништа у визуелном, јер су многе шеме заварене за Пенџеријеве фабричке боје, али то би се дало чачкати са @x,y ... color RGB(...). Овде, дакако, има шест бројева јер се истовремено задају и боје за слова и позадину.

Радило је чак и кад смо ову форму ставили право на иконостас, без фоксовог прозора, цела ФП апликација је радила у њему, то јој је било игралиште. Примило је чак и позадинску слику. Не знам шта је било после с тим, не сећам се лика ни како се звао ни како је изгледао, ово је била баш привлачна занимација за паузу за ручак. Ручак смо, у ствари, пропустили, па смо прешли у кафану преко, частио човек што сам му решио проблем. Једино чудо у целој причи је што је та кафана уопште постојала - хотел је на ледини, ван града, около још ничег нема, осим трагова градилишта по ободу терена.

Пропустили смо ваљда и једно предавање, прошло док смо ручали.

Увече уобичајена тура пића у трпезарији, са гомилом познатих. Били су ту и Кристин, Рик Строл, обојица Ливија (мислим да нису род), К.П., Х.Р. (свеже пресађен са јужног континента), Триша са Питером Брановим, Даг Хениг и још неки, двоје писаца књига о фоксу, Б.П. (мало чудна фаца, не би се рекло да је нека лепотица, ал' смо често седели заједно и причали доста), те онај из Јуте (спомиње се 27-XII-2000.), М. Кокс... Од пива, Корона и Хајнекен. Дај ово друго.


Спомиње се: 27-XII-2000., ВУМ, Кристин Пеисер, Питер Бранов, Сесилија Роксбери (Брекс), СпидКенвес, Триција Дикин (Триша), фокс, на енглеском