Триша (Триција Дикин)

(Особа, САД)

Искусни фоксовац, увек у пару са (последњим) мужем, Питером Брановим. Први пут сам је видео на фоткама са неке од конвенција, које су се тада још објављивале на УАу, па сам желео да сам и ја тамо, била добра журка. А и на тој ниској резолуцији тадашњој је деловала као замало рибетина. Онда смо се 2003. и срели лично на Фокс Есеншлсу у Индипенденсу. Тад су се већ преселили у САД. Још су били добри за зезање, чак смо (Брекс, ја и њих двоје) и ручали заједно једном.

Онда сам одслушао једно њено предавање. И даље прилично забавно, али уз неколико заједљивих примедби на ко зна чији рачун - нисам био упућен у трачеве, ал' није ми се нарочито ни свидело. Глас јој је да скида фарбу, за праву наџак бабу.

А онда су се попичкали са неком другом Јеврејком на УАу, што је она качила нешто одавде на неки други фокс форум, и то је се у три лака корака опако закувало. Не сећам се ни потеза, ко је шта рекао, али су је за два дана опколили, морала је да напусти посао и отворено су јој претили да други неће наћи. Па, нашла је, у Ориону, отприлике онај мој бивши. Запамтила се горчина, и ту ме савршено заболе што су то јеврејска унутрашња посла, овде се бију фоксовци међусобно. Није ми се свиђало да имамо таквог прљавог веша.

Имали су и рубрику у неком часопису, где су објашњавали форе и фазоне, како да се у фоксу уради ово или оно. Што је све фино и красно, научио сам и ја понешто тамо (а и објавио и сам пар чланака, јер је уредник исто био на тој конференцији и попричали смо). А онда су у једном чланку тврдили да су измислили један трик, за који знам да су га други (па и ја) измислили бар шест пута пре тога, дали му име и гурали то име свуда, годинама. Ту сам изгубио последње симпатије за њих.

На крају се врло озбиљно попичкала са Јаном, до те мере да их је Алфонс обоје најурио са УАа (њега већ други пут, а први пут беше... ваљда није могао да оћути оном давежу са библијом тамо негде... 2013.?). Онда је она умрла пар месеци касније а он је остао најурен још годину... и можда је још увек, не сетим се да питам. Знам да је једну годину свраћао као гост, дакле само је читао, а кад год му је нешто требало, тражио би да му ја потражим - претрага је била једина привилегија претплатника.

Једини озбиљан комад софтвера по ком је овај пар запамћен је КонЕнџин.


Спомиње се: 27-IV-2002., 12-X-2003., 02-IV-2004., 22-I-2005., 26-V-2007., 01-VII-2010., Алфонс д'Алшембер, Јан Бренкелен, КонЕнџин, Маша Безуховски, Орионвер (Орион), Питер Бранов, Сесилија Роксбери (Брекс), УбикАгора, фокс, на енглеском