20-VIII-2016.

Мајстори глачају малтер у гонку и где још треба.

Фотке од Горане и Нине - Анита у нечем штриканом са ситним шарама, Виолета у базенчету на палуби иза куће.

Двајздругог кувала пекмез од шљива, а после смо правили резанце. Машиница нешто не ради у делу за ситне резанце, ојео се лежај (који је обична рупа у лиму, клизни, не вреди подмазивати). Покушао сам да сецкам резанце ножем, као што је то бака радила, и сечење добро иде, али се резанци слепе. Мораћемо да обновимо опрему.

Сутрадан нам је био рођендан (Горани и мени), па смо се видели на скајпу, а ми смо увече сели да попијемо - ја ваљда кајсију, она пиво (светли будвар).

Двајшчетвртог смо отишли да видимо како напредују. мајстор Миле је кренуо да теше оне избочине при дну зидова у предњем делу, и пронашао да је подзидано старом циглом, великог формата (7,5х15х30 уместо 6,25х12,5х25). Испоставило се да је иза те цигле пластична фолија (!). Што је супер, цигле се нису овлажиле, него је сва влага остала иза, у зиду. Па ће то да пусти да се мало просуши па онда да опет подзида али без фолије и да буде равно. Глина је иза фолије била скроз црна.

Док се то суши, президали су чесму и избетонирали око ње. Како сте склонили плочу, видим да стоји као што је и стајала? Па само смо је дигли на цеви, па онда спустили кад је малтер ухватио... Е, одлично, јер је та плоча претила да падне, то је стајало на ваљда најгорим циглама, већ делом измрвљеним.

За то време су Ендер и Нина одвели децу (Рају, Виолету и Ејмили у забавни парк код Виљемзберга, шетња, рингишпили, спуштаљке. Ту је негде испустила телефон (ноклу Е72, са нормалном утикачем за слушалице) у неком вагонету, али су јој после нашли.


Спомиње се: Анита Џенифер Бергер (Анита), Виолета, гонк, Горана Средљевић (Го), Ејмили Аквила, Ендер Аквила, мајстор Миле, Невена Средљевић (Нина), нокла, пекмез, Рју (Раја), на енглеском