06-VI-2000.

У Аваију празнично. Пали јавља да је директор у Херцег Новом, неки кермес за ИСО9к, ма повод је небитан, цела се екипа слаже. Приде се Цица појавила у специјалци (тј. сукњи)... Све је ишло лакше тог дана, каже он.

Дванаестог, пишем Брљи

Па, ето тако, ради се... данас у пет имамо упуцану црту (ака дедлајн, тј рок) за Цинцили, о' да нас ману ако дотле не средимо евалс, а евалс је у 3лм, ја сам вецито дотеривао унос одговора, рацунајуци да је остало мање више у реду, а кад ја тамо а оно медутим не да пола ствари не ради, него друга половина ни не постоји.

Прошавске недеље је било онако, ред облацно ред кишица, милина једна. Једна киша је била тако ситна да мора да су је пицили спрејом кроз сито :). У недељу отабацих пиво на астал, брикете у роштиљ, гледам неких 5-6 веверица како праве сватове, па прошо неки зец, стоји гледа па поде даље, па онда неке плаве птице, па црвене птице... живот, јебига :)

Комарци још нису обавештени. Тренутно нешто као лици на вруцину јербо сунце пици све у 0x00000010*, али пирка фино свеже и баш је лепо. Дупли вентилатор што смо окацили у пенгер се сваки цас укљуцује искљуцује, што це реци да је таман око 76Ф (илити 24,44468252° ;), ал' то у шуми. За паркирање сам нашао место које је од отприлике пола подне у ладу, на месту где је дрворед висок око 20+ метери, тако да климу укљуцујем тек ако упаднем у гужву, а пошто до куце имам укупно три семафора, слабо и упадам (мислим, у гужву).

Отписује он

Инаце, кише нема ево вец треци месец. Све је здраво жуто, жито родило као у време династије Немањица, 40-50% од просека али зато се коси 20-30 дана раније, какароуз уфитиљио тоталес и сл. Давимо се у вруцини, купамо се после 23.00 кад надоде претисак. Тешимо се, јер господа у зградама то раде у 2 ујутру, а и шта има да се перу који оцов, и што не иду на пескару. Најавили су нам цену плина 6 динара и јаце, излаз из земље дупло нам се диго, и шта има да идемо у иностранство кад имамо пескару. Све то, наравно, цовек заборави када цује да је раст привредне производње 80%, па дошли нам парламентарци из Кине, па Слоба предложен за Народно (г) Кероја итд. ХМ, то и није тако лоше, с обзиром да је огромна вецина такових вец покојно.

Неки дан цркло нешто у Југокомендији, Пеја није ту (а и да јесте), отишли Јоја и Јози да нешто као виде, а појма немају ни шта треба да гледају а камоли где, и на крају су звали типа из НС да доде. Овај доде, констатује да је у Југокомендији све у реду, грешка је у БТН, тури фактуру и оде. Хм, то се ваљда све садржи у том ИСОу, а? Сад це све бити другојације. Историја Аваија це се делити на пре-ХН и пост-ХН еру.

Једва цекам да му видим фацу кад Пали затражи неплацено да скокне до 'мерке. Само да знаш да, ако му буде правио проблема, може да се деси да цеш бити консултован као суовисник Аваи-а, милсим ако му припрети отказом и сл. Инаце Пали це бити ангажован на ДОС апликацији коју треба као да урадите у Пасцалету, па сте га позвали јер ето ....Вец ми се с... од овога. Право да ти кажем, једва цекам да га се решим.

----

* све у шеснаест - написано хексадекадно


Спомиње се: Аваи, Владимир Пејин (Пеја), Воја Трајковић (Јоја), Горан Стаковић (Брља), Зорана Урдуљ (Цица), Јошка Апро (Јози), Пали Бодор, на енглеском