25-I-2011.

С Леном пешака до мојих, зимско вече. Свратили до, овог пута, Спајза. Били су „Био шпајз“, па „Био шпајиз“, сад само „Спајз“. Зависи кад им која неписмена будала штампа кесе.

Ово је иза некадашњег Багера, нека пољопривредна апитека, оно са семењем отровима и осталим баштованлуком. Нешто се сећам да се власница овога некако упарила са једним од синова Паје Чкаљевића, не знам у ком облику. А и дели их само 200м.

Кад смо стигли, имао сам леденице у бради. Добар снег на свему. Неко је окачио снимак са чувеним текстом, наводно од канадског Босанца, који почиње са „како је лијеп овај снијег“, преко „бијело говно“ па до „јебем ли му грталицу“, што је тад била нова реч, а сад је сви знају. Овог пута чита Горан Султановић, одлично погодио нагласак, а био је он неко тамо седамдесетих до деведесетих.

Са Суезом око клиника у систему НХСа: „комбо са лекарима у страници са везама се попуњава кад год се уђе на страницу (дакле пре и након што се отвори наш дијалог за претрагу), што траје цео јебени заувек или два, јер тих лекара има 60000“. ...тај дијалог је додатак који сам направио, за те клинике, да имају ту претрагу, јер би им се тај списак вазда допуњавао кроз НХС а и друга осигурања. Звучи компликовано, али је испало баш шмекерски, отварало се само коме треба, а није требало нигде ништа да се подеси, инсталише итд, напросто је радило.

У Београду избушили неком мафијашу новог Аудија са седам нових новцијатих крампова, а слика већ обиграва треће коло по мрежи. Нека гвожђарска радња је доживела нагли скок продаје крампова.

На другом крају, Ендер је купио белог Поршеа, купе (као да уопште праве лимузине или комбије). Он и Нина су нашкљоцали тридесетак, што кола што себе на риви. Тамо лепо, нема никог, само они и светла. Напредна је, прилично.

Сутрадан је огласио на Крејгсу да продаје Матрикса.

Сутрадан, нека збрка са примарним кључевима у Федсу. Ваљамо своје, не држимо се базине аутоматике, па сваки кључ има именован бројач. У две табеле постоји кључ ins_pk, инсеминацијама и осигурањима (insurances), па нормално име не ради, једном мора кључ да се зове другачије од самог поља, изабрао сам погрешан. Нема штета, Јан је то спазио пре новог билда. Ал' како уме да направи збрку са именима - например, у три табеле постоји поље SemenId, са три значења (једном шифра даваоца, једном метода прибављања, једном самог узорка).

Дне 27. Џорџ надугачко о новостима у Џејкверију и како ће то добро да нам дође за портал, биће брз ко муња.

Са Њалтером о ћириличним писаћим машинама... „После смрти Десанке Максимовиц, медју пригодним текстовима био је и један у коме је Мира Алецхковиц описивала како су млади активисти досхли код Десанке да реквирирају масхину, па ова позвала неко мудо телефоном, а они побегли кад су цхули с ким разговара.“ (да, он је писао тако...)


Спомиње се: Багер, Ендер Аквила, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Невена Средљевић (Нина), Њалтер, Паја Чкаљевић, Суез Лима, Федс, Џорџ Вајтли, шпајиз, на енглеском