23-VIII-2011.

Расправљамо јуче о пријави у Федс - има три начина, редован са дијалогом, аутоматски (под именом корисника Пенџерија) и други аутоматски (под истим именом као прошли пут). То неке кориснике збуњује, па смо се Јан и ја нешто диванили како да то документујемо на нашем викију (који нам држи Џорџ). Никад нисмо успели да наговоримо Лору да га и она користи, каже компликовано јој. Федс 5.3.3.31 је пуштен у тестирање.

Радио којешта валидација и осталог за Белрап. Није нешто компликовано, само има много поља са много група сличних имена, после једног сата ми зуји у глави.

Те ми је тако сад 56 а Горани 32... Отишли смо до Лене, показала нам шта ради у школи. Њен три де некако искаче, стварно осетиш дубину. Знам да користи исте старе сликарске трикове, али ово... тек је на том припремном курсу за пријемни, а ради овакве ствари. Покупили смо вилице са пода и отишли у Пахуљицу на вечеру. Лепо летње вече, таман да се поседи напољу.

Двајшчетвртог опет са Шкрбом око 30 или 26 слова, и које све збрке настају кад се šđžčć ошиша. Овог пута око сала, за које је нашао још једно значење које ми је промакло, па је фалило на sGradlj.com... те сам то на лицу места прихватио, тј увазио (турио у вазу...). Ово светлије је његово.

Гледам шта сам све имао отворено... први језичак, наравно, УбикАгора. Други, играм биџулд. Даље, фејзбук, где сам или гледао видоје, што је Нина снимала Рају, или оно што је Ендер снимао упутство за растурање мењача на свом мотоциклу (Хонда ВФР, исти онај што је везивао уз жардињеру иза куће), са нагласком на синхро прстење. Онда ппп и на крају sGradlj.com са реченим случајем.

У доњој штрафти, ЕдБлокВише, НеСкрипт (по савету Џорџа Вајтлија), и ФоксКлокс са временом у ВБ (са све Ирском), Сијетлу, ВБичу и Индији. Те четири зоне ми покривају преко 90% потреба. Можда пар пута годишње морам да се качим за неког одоздо, што напросто урадим увече, кад је код њих сутра ујутро.

У недељу довели ћалета на ручак. Опет донео запенушену торту од вештачког шлага од оне Брижите, и боцу вина од нашег ортака (прво мог па онда његовог, да не бележим сад, довољно се спомињао) и то би то.


Спомиње се: sGradlj.com, биџулд 2, Горана Средљевић (Го), Градивој Шкрбић (Шкрба), Ендер Аквила, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Лора О'Хера, Невена Средљевић (Нина), Пахуљица, ппп, Рју (Раја), УбикАгора, Федс, Џорџ Вајтли, на енглеском