26-II-2012.

Одвели Нина и ја Рају у позориште, луткарско преподне. Леп сунчан дан, свуд се топи снег. У фоајеу срели Зорицу, исто са унуком. Луткари се ни не крију, држе лутке пред собом, али су обучени у нешто као од јуте, мркосиво, скоро се ни не виде, деца ни не примећују. После представе мењала Раји пелене ту у фоајеу. А имају и књижару, па му је узела пар сликовница. На ћирилици, али очигледно у преводу. Таква времена. Некад смо имали одличне књиге за децу, ал' сад је лакше платити неку сићу преводиоцу него писцу ваљан хонорар, а о неком великану од илустратора, као што су некадашњи Петричић и Џумхур да ни не причамо.

Свратили до Прлеског на кафу и колаче после. Мени баклава, како већ дође. Језеро под малим мостом још увек под ледом.

У Петерхид 27. да видимо како је. Има још пола шаке снега на скоро свему, ал' подераног. Наше леје добро држе, мислио сам да ће то да се круни и равна, ал' држи га корење. На улици, мештани слажу стогове кукурузовине и пале је. Тако Румуни терају зиму у ово доба године.

Доста посла на упФедсу, делом због разлика у новијим верзијама ескуела - муштерије већ имају 2008 понегде, или беше већ и 2010? Изнутра је то 10. или 11. или... ма Мали мекани и верзије, чиста лудница. Никад се нису држали исте логике дуже од три верзије, испречи се продаја са јачом идејом. Ено га Ворд, 1.1, 1.2, 2.0 па 6.0 па 2000 па 2003. фокс под Мајкрософтом је ишао 2.6, 2.6, 3.0, 5.0 па до 9.

Тренутно, у делу где вадим структуру из текуће базе да бих је носио у својим метаподацима,

[2012/02/23 16:27:48] сГрадљ - морам да чувам ово за нова поља (идиот TSQL)

[2012/02/27 18:44:42] сГрадљ - не шири ово, странски кључеви сметају. [овде следи тридесетак редова откоментираног кода - ово ми је Јан рекао да склоним, јер је дефиниција странског кључа укључивала име базе, а ово би све требало да је независно од тога, да би могло да се носи из једне базе у другу; гдегод да се спомене нешто изван њене изнутрице је невоља иза ћошка, баг за сутра]

Такође, доста посла за Белрап.

Двадесетосмог видим фотке нове плоче за Змајчека, Гигабајт неки. Што то тако лепо изгледа а видиш га само кад је ново и кад рикне, а у међувремену га кријемо у сивим и крмкастим (в. Кућни) кутијама.


Спомиње се: Змајчек, Зорица Шканата, Јан Бренкелен, Кућни речник, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Петерхид, Прлески, Рју (Раја), сГрадљ, упФедс, фокс, на енглеском