08-III-2014.

Шестог је (... 6 речи...) за пилиће. Писали смо их у Детелини, стижу ускоро.

У КААРу у некој клиници извози под именом друге, јер нико не чита документацију па им нису променили шифру у табели подешавања. Ех. Пола сата са Лором док смо то исправили.

Са самурајима на Суштини, између осталог а пропао спомињања Ђорђа Марјановића и зашто он спада у велике рокенрол преваре, уз Чолу и Дугме, мојим речима „Зато што никад није урадио ништа спонтано, што је узимао часове глуме, што је увек говорио пред микрофоном онако како се говори за први програм Радија и што је подметнут као претеча домаћег рокенрола а то у ствари није био. Орден рада јесте заслужио, да је радник радник је.“

Седмог пазарио, између осталог, и слушке њој за дан међународних жена, ред је. Да може да се уштека у свој лептоп и слуша како хоће, да јој се не меша звук из мојих звучника (ни њен мени). Оно иза столице је тај кавез, завршила га данас.

На скајпу са Леном:

она: радила сам синоћ неку валидацију форми за Злију у ангулару. рече да сам супер геније :D

ја: јел да те зовемо Пера Којот?

она: може! иначе, рече ми да ће ме похвалити тамо код њега у фирми, па можда ако им буде требао неко да ради ангулар, да ми дају фриленс послић :)

ја: није то слободнокопљашки него фирма, тојест ти*, наступа на тржишту. јел' му сад мање жао што више ниси сликарка?

она: или му је више жато што га сад шибам програмерски

ја: е, шаљем ти завршни рачун да потпишеш и печатираш на двадесетак места. ова књиговођица је ударила по штриклу на сва та места, негде на црти негде на средини дна листа, има тога доста. и оно пореско решење ако ће колега да се цима... ал' каже мрка капа, у зрењанину ти је горе да си паушалац, локално пореско тренира строгоћу** и увек те разврстају у гору категорију. каже у Новом Саду су архитетке паушалци, овде не може.

она: уфффф... каква је то фора са зрењанином, што су такви? ја сам мислила да су тамо фини људи...

ја: а за казну је београд поставио такве у пореско. ма ко зна по којој линији су ту постављени и са којим задатком.

она: хех, мислила сам да су јасно подељене делатности по групама и да се тачно зна колико ће која делатност да плати порез. кад оно јок, могу било где да те стрпају ако желе, мене би сигурно ставили у 5. групу. (5) у пету групу: лекари, стоматолози, апотекари, ветеринари, професори, преводиоци, тумачи, инжењери, архитекте, физиотерапеути, зубни техничари , адвокати и друге сличне професионалне делатности;). значи за пету групу, они узму порез који је 120% просечне месечне зараде по запосленом у општини у којој је фирма основана

ја: "плаћамо колико тражите"... "цена одговара, али требаће нам нешто и за трошкове"

У осталим вестима, (... 26 речи...). Такође, осмог је полепила плочице у предсобљу на оно место што смо оставили празно, с намером да ту ушрафимо металну плочу, за коју би се после шрафили метални носачи степеништа. Није него, степениште правимо од дрвета, а што да остане онако голо кад још имамо баш тих плочица. На крају се ни не примећује да су ту лепљене двадесет година касније. Сечење плочица је испало калај работа са оним секачем што је купила.

----

* ово је алузија на оно што је Брља једном рекао „ја, тојест фирма“, мислећи притом на ЈуеСКру. Осим што га зовемо Гужва, некад је и Ја Фирма.

** после смо укапирали да је то политика шефице пореског, Ечијеве госпође.


Спомиње се: Горан Стаковић (Брља), детелина, Ендре Фелбаб (Ечи), Илија Ћирилов (Злија), Јелена Средљевић (Лена), ЈуеСКру, КААР, Лора О'Хера, Нови Сад, суштина, на енглеском