08-VII-2002.

Четвртог, пише ћале како је његов пајта са винограда бетонирао нешто... „Правио је неку љуљашку, капацитета три особе за цветно двориште. Газдарица је девојка у годинама, ради у Купроду. Има пуну кућу и двориште разног цвећа. Он је правио бетонску стазу и убетониро љуљашку па је скидао оплату, која је поред самог цвећа и при сагињању није приметио да у цвећу има и кактуса. И епилог знате.“

Даље јавља да је долар пао са некадашњих 70 на 63 динара, што је још увек више него прошле године у ово доба. Велим на то „То су све последице Реганове/Тачеркине дерегулације, тј укидања државног регулисања којечега и враћања на слободно тржиште. То је довело до слабљења државне контроле, и велики капитал је постепено пао под свој утицај. Зато се и десило да пропадне Енрон, па Ворлдком, и још неке крупне фирме - оно институција (и недржавних, независних) за контролу пословања што је било, постепено је постало зависно од оних које треба да контролишу. Тако се десило да су те фирме биле у огромним губицима, а књиговодствено је приказивано (и то углавном по закону, јер су пазарили довољно конгресмена да уклоне законе који би их натерали да прикажу одређене ставке као трошак) да бог зна како добро стоје. Велики директори су дигли милионе продајући своје деонице пре него што се објавило да је пукла тиква - и улагачи су изгубили поверење у велике фирме, а поверење у мале су изгубили још пре две године. Наравно да је долар пао.“

Ђуђа је опет директор зетове фирме док су они у Шпанији, с тим што ће, као, да има и плату овог пута, а не шупаљ нос до очију као лане.

Температура воде у базену, кад прерачунам са Фаренхајта, је 31°C. Као у чорбу да си ушао. Стичемо добру фарбу. Мада, то са температуром... отписујем ћалету: „Ван воде је јуче ваљда било 90Ф, што би му било око 31, мада мислим да је било више. То што објаве, мере на аеродрому, где је пољана и ипак колико толико пирка; овде на врху брега једино што пирка је врућ ваздух са асфалта, диже се уз падину. Иначе, јуче се вода мало смлачила, на 32 :). Неки клинац рече да не осећа разлику између воде и ваздуха.

Иначе, сад нам је главна забава да у води играмо фудбал :). Наравно, све је као успорени филм, ал се бар изморимо и разгибамо.“

Роштиљање смо одложили, јер смо наишли у пиљарницу баш кад је момак истоварао паприке, лепе крупне и једре, па смо онда три дана јели пуњене паприке.

Петог и шестог сам измењао неколико имејлова са Нином. Покушавала је да сврати до Аваија, ал каже Цица је на одмору а за остале нема појма где су. Прошлог викенда су се селили, нису више у Бангроу него ваљда код Болдија код куће, ионако има вишка простора.

Данас Нина јавља да је у Београду, код Данила. Бус из Зрењанина је био крцат па је стајала до Борче. Јесте да је то само 10км пре циља, али то траје пола сата, док се бус пробије кроз гужву, док обиђе Калемегдан. Уплатила је 65$ за амбасаду, да продужи визу (јер продужења не раде код куће, мора конзуларно). И амбасада се преселила, више није у Кнеза Милоша, где је било ем тесно ем гужва на улици.

За брзе поруке смо користили Ајсикју и НетМитинг, мада Ајсикју нешто није хтео да ми ради од последње замене диска, али је радила верзија у прегледачу. Па смо се имејлом договорили да се видимо у њених 20:00, и довучемо и Горану. Још ако нам проради и звук, ихај.

Тај НетМитинг је занимљив комад, иако га држи и тера Мали мекани. Наравно, није га направио, него купио. Свачије име је свима на располагању, па ако засад и не привлачи превише спема, наиђу занимљиви ликови који те однекуд ископају. Било је редовних лудака, настраних, радозналих тинејџера, неки се распитивали за своју врсту музике (и потрефили моју скоро двапут), и ти су разговори неко време били и занимљиви. Онда су почели помало да сметају, па да иду на живце и на крају били разлог да скроз баталимо НетМитинг. А коју годину касније га је баталио и Мали мекани.

А ево и мистерије - у директорију* под овим датумом имам осам фотки из Агфе, и унутра у ексифу пише да је овај датум. Претходне фотке су од петог али из неке камерице (из лептопа?), последње из Агфе су од 6. јуна, а наредне су тек 24. августа. Међутим, време на фајловима је 13. март. На фоткама је углавном мрвица, а обоје носимо дуге чакшире, те ће пре бити март. Мора да је опет био изгубио датум кад су батерије предуго биле у пуњачу, а кад сам му га намештао, мора да сам мислио да је формат датума амерички а био је нормалан или обратно. Јер знам да је Агфу однела Нина.

----

* у енглеској верзији сам прво написао 'фолдеру' па сам се ујео за језик, јер Змајчек је терао Пенџерија, дакле мора директориј.


Спомиње се: Аваи, Агфа, Бангро, Болдижар Барваи (Болди), Горана Средљевић (Го), Данило, Ђурђа Мићуловић (Ђуђа), Змајчек, Зорана Урдуљ (Цица), КуПрод, Мајкрософт (Мали мекани), мрвица, Невена Средљевић (Нина), чорба, на енглеском