05-VII-1997.

Прерађујем rebfpt.prg за фоксове нове типове поља, не баш нове, 3.0 има већ две године, ал' тај нико није користио, сад смо ваљда већ имали петицу - наиме, бинарију: новчани, датумвреме, целе бројеве, ма и покретни зарез. Много занимљивије него дешифровање коболских бинарно пакованих децимала, што је баш глупаво (ал' ради посо), овде сам морао и да упрегнем знање са факса, и да измишљам трикове... и прорадило на крају.

Седмог спаковао енглеску верзију да окачим на УбикАгора. А у ствари је тројезична (српски, мађарски, енглески), плус има и пакло стрингова за српски јуски. Јер та бештија још кружи.

Изгенерисао дефг.прг за КоопСис за Емиксем и брдо метатабела. Што ће рећи да сам сад почео да радим на томе. Сутрадан је већ кренуло озбиљно, направио матичне за разне табеле (културе, материјали итд) и маске за њих.

Па онда прешао на БолДок. Чак сам направио да извози из табеле у ексел, из Доса у Пенџерија, и да чак потера ексел. Баш смо зујали и били довољно луди за све то.

Го је у Будви са другарицом, на летовању.

Још увек гледам да на УбикАгора одговарам на поруке имејлом, а пошто ми је то на сезаму, преформатира по своме, и негде успут се погубе крајеви редова и на крају порука (неизмењена након 25 година, хвала Алфонсу) изгледа овако:

> Thanks in advance. > > We've had such problems here in Yugoslavia in 1993, when we've had the 300,000% inflation _per month_. Hope this is not the case (I couldn't wish it to anyone, really). The workaround is really a hard one - you have to forget all the c=a+b and go for your functions instead, chopping the strings into millions or so, writing c=LongAdd(a,b), and function might look like this: Lpara cNum1, cNum2 maxl=max(len(cnum1), len(cnum2)) _step=6 && or whatever

Да, ја сам ово писао, не умем да прочитам. Закрмачено. Ал' такву сам везу имао, и да пишем одговор док сам на вези је био суви луксуз, спичкавање пара у ништа. Одлазак на везу је био као лов или шверц, уђеш, покупиш шта ти треба, трк напоље, не зверај около, одбројава ти оно чиме децу храниш. Те сам као добар члан сезама гледао да све урадим офлајн, уђем, пошаљем шта имам, покупим шта могу, изађем.


Спомиње се: rebfpt.prg, Алфонс д'Алшембер, БолДок, Горана Средљевић (Го), дефг.прг, Емиксем, јуски, КоопСис, сезам, УбикАгора, фокс, на енглеском