16-VII-2009.

Текуће стање на столу.

Лево, торта са педесетак цедеова. Ту мора да добар део чине филмови, за то никад није било довољно места на диску. За музику је већ било, мада ни то не баш све. Налепница на торти је од Летећег Шпагетног Чудовишта, што је религија звана пастафаријанизам. Одштампали смо је на малом Дајмо штампачу. По кући је кружила и света књижица...

Камерица на торти је она из 2003. Контролер лево од папира је од озвучења. Розе утичница је увек утакнута, то је микрофон. Зелена је за слушке, које сам морао да набавим, не због тога да чујем, него да ме чују. Микрофон има у камери, као што га има и Наново, али сам и оно пре две године у Орландо морао да носим слушке (добре, Сенхајзерове, чувена марка за коју никад пре нисам чуо), али ти микрофони су далекометни, неселективни и онда кад нас надлећу авиони са Океане (ака Оушиене, како кажу урођеници), то звучи као да пролећу кроз кухињу, не може да се разговара. Још ја ту и нисам најгори, знам кад треба да искључим микрофон, има за то дугме на каблу. Суез, међутим, крене да куца нешто док остали разговарају, и то свима тутњи у ушима, његов микрофон преноси све шумове из кућишта.

За невољу, слушалице се укључују/искључују убадањем/вађењем утикача, нема неког прекидача, што ми јако недостаје, некад морам по пет пута дневно то да радим.

На папиру су ми белешке за тај дан. Све што би иоле требало да се забележи за неки наредни пут држим у Фогбагзу; ово је само дневни бафер. Видим да сам нешто чачкао превод.

Моја шоља са тасманијским ђаволом носи, мерио сам, 0,6 литара. Таман су ми две довољне да прегурам дан. Десно од ње, видим, мобилни. Имам га већ две године, нешто јефтино из Волмарта, ваљда је коштао 20$, од чега је ваљд 5$ било у минутима. Докупљивао сам време на њему тако што сам у Крогеру куповао картице, па би онда на каси продаја била регистрована, тј картица би се очитала и њен број би био дотурен издавачу, који би онда негде утефтерио да сад на том броју има пара колико пише. Онда бих звао број који пише на картици, и кад добијем везу, укуцао серијски број картице, и те паре би онда биле пребачене са картице на мој број. Компликовано, има да се куцају два десетоцифрена броја, али толико кошта да не знају ко сам.

На Змајчеку је ббЛин, у кестењастим тоновима. Да видим шта све имам отворено... тоталкомандер, Фубар (свира неки данак ЕЛПу), Гимп (нешто сам чакао фотке?), два прозора Фајерфокса (ппп, StatCounter.prg; у доњем углу се види додатак којим сам гледао колико је сати у другим часовним зонама - западна обала, Британија, средња Европа, Индија, Аустралија), два прозора скајпа (главни за посао и башка породични четни састанак), Жабац за ескуел, Тандртица за пошту, Трезор за фајлове за посао, хелп за ескуелов језик, фокс и дибагер му, неки имејл отворен (неко пита нешто око неког квормера), и Ејсидиси за преглед фотки, гледам данашње фотке.

У фоксу, чачкам syncsql2sql.prg, што је ваљда рутина за довлачење метаподатака из изворних табела, оно називи табела и колона, тип и величина података за сваку колону, индекси, окидачи, смештене процедуре и функције, дифолт вредности итд. Наравно, ради двострук посао, мора то исто да ради и за дебеефове и за ескуел, а све полазећи од самих дебеефова, који као старији формат имају част да су меродавни извор. Структура свега тога мора да буде иста у обе варијанте, и овај комад кода је задужен за то. После ће резултат тога бити уграђен у наредну верзију упФедса.

Једемо свој парадајз, са оног двометраша. Одличан. До јесенас је било „волим парадајз и радо га се сећам“, а ово... ово је као што је некад било.

Џорџ: Прорадио ми је извештај Временска-кутија у ИЕ. Баг у ИЕ. IE. http://Федс.wikis.com/wc.dll?Федс~TimeBoxReport

ја: је ли ИЕ икад радио како ваља?

(ово на рачун тога што Мали мекани никад не исправља багове осим ако шкоде продаји, и његов прегледач је био на злу гласу код програмера; налазио сам гомиле коментара у јаваскрипту код разних програмера где гунђају на то. Уосталом, и библија за јаваскрипт, која ми је била уџбеник, има онолико тога да каже о томе)

Једна верзија dcLog.prg се убацује сад у упФедс, јер из неког разлога мора да буде засебна, не може она иста која иде у апликацију која се притом прави.

Дејвид се извињава што ми плата касни, био је на друму.

Сутрадан, гомила фотки, све неки детаљи - јапанска лепеза (ака јапански уређај за распаљивање роштиља, одличан), Ејмилине патике и неки цртеж, самоходни глобус-играчка што сам добио још на Вилфесту пре шест година, те опет десетак квормера. Доста тога је снимљено у оном мрачнијем делу, па сам користио иста она светла као и за квормере, лепа боја и умекшано је.

Оливер нешто уфитиљио, не звучи добро. Лора тражи да неко направи чланак код Џорџа Вајтлија на нашем викију, са дневним редом за двајспрви. Дејвид подметне мене као добровољца, океј, знам да Лора не успева да се снађе, одем да то урадим а оно Џорџ већ урадио. Наравно, на списку ће бити и текућа берба багова у СХЕТу... Лора ми и заказује неки састанак са неким трећим доктором на СФБЦу, Ђианг канда није ту или тема није ништа научно.

Осамнаестог, Ендер и Нина позирали да их сликам, у дневној соби. Она се штогод и дотерала за ту прилику.


Спомиње се: dcLog.prg, StatCounter.prg, вилфест, Дејвид Бертон, Ђианг Вонг, Ејмили Аквила, Ендер Аквила, Змајчек, Лора О'Хера, Мајкрософт (Мали мекани), Наново, Невена Средљевић (Нина), Оливер Бајфорд, ппп, превод, Суез Лима, СФБЦ, СХЕТ, тоталкомандер, упФедс, Федс, фокс, Џорџ Вајтли, на енглеском