biciklovi kao perfekcija

30-VIII-2018 02:09:05

Prc sa američkom logikom je što oni sve teraju u neku perfekciju da bi to onda moralo da... se nabavljaju rekviziti, da se uzima 'pecijalna oprema.

Recimo, duvan za žvakanje prouzrokuje pljuvanje. Onda počnu da pljuju u pljuvaonicu, i to postane neki mali lokalni sport, među džabalebarošima tamo koji se okupljaju oko šanka, i onda će uskoro neko da organizuje šampionat u pljuvanju u pljuvaonicu. Pa će onda neko da primeti da ova ili ona marka duvana pravi pljuvačku koja bolje klizi preko usana, preciznije se gađa. Pa će onda da nađu neke naučnike, koji će na tome da doktoriraju. Možda će se otvoriti pravac za magistraturu negde, sve u svemu uskoro ćete imati čitavu industriju i imaćete specijalan duvan za pljuvanje. Koji će da košta jedno triput više od običnog.

Tako više nema normalnog bicikla, postoje samo sigračke i sportski rekviziti. Biciklova za prevoz, pozdravilo se, nema.

(zabeleženo kao zvučni zapis kad sam se vraćao iz Volmarta, ne kupivši bicikl, jer ne prodaju brdske sa širokim sedištima - ili kontraš sa širokim i upravljačem kao na kultivatoru, ili brdski sa onom letvom. [2008/11/16 14:05])

(epilog - na Krejgovoj listi nađem nekog čiču iz kraja, čistio garažu i prodavao četiri bicikla za $40 - dao sam $50 da donese sve odmah, doneo. To je bilo sutradan.)

dodatak, avgust 2018: obično svetlo za bicikl ima da se nađe u rasponu od 5$ do 300$. Ovo drugo mora da skida rđu sa putokaza i rampi.