čega nema - suhomesnato

24-II-2010 18:02

Nema čajne kobasice, kulena, suvog vrata, švargle, bele kobasice, paštete u konzervi. Paštete u crevu (plastičnom) ima jedna vrsta, braunšvajška, od tri proizvođača, sve po istom receptu, suviše gusta, slana i posna i teško se maže, ali se zato lepo seče i mrvi (mmm... nije baš pohvalno, a?).

2009: našli smo DRUGU vrstu paštete! Vrlo dobra, lepo se maže, nekom sa strane miriši na gulaš.

2010: našao konzervu jetrene paštete, 120g $3,59. Cela jedna vrsta! (Nismo pazarili, fala lepo)

Salfalade (zvane "knackwurst", preneto iz nemačkog skoro tačno: knockwurst [nokverst]) su jedno vreme bile čudo pravo - imale su ukus kakav su nekad davno imale viršle (koje su u međuvremenu stekle ukus mešavine sunđera i kartona), kožura je bila prava i pucketala pod zubima kako recept i nalaže... i onda su nestale, bar iz normalnih samousluga koje pohađamo (i iz njihovih deli odeljenja). Kad sam se požalio na forumu, odmah su mi nabrojali nazive firmi koje to drže - što će reći da je još jedan proizvod iz normalnog prebačen u specijalne (aka "ima da ga tražiš, a kad nađeš, ima da košta").

2009: Pojavilo se nešto pod nazivom "knockwurst", marke "Hibru nešenel" (aka "Jevrejska nacionalna")... ni blizu, sestro.