17-V-2000.

Лену је нешто болело у грудима. Не знајући систем, чак ни не схватајући шта ме питају, одемо право до специјалисте. Који нам је отприлике рекао да ју је вероватно ударила лопта на физичком, а на осетљиво место, то је пупољак будуће сисе који још није ни почео да расте, па зато боли више него да ју је ударило другде.

Пошто нисмо знали правила, непридржавање нас је коштало 85$ за ових десет минута разговора, и није нам надокнађено. То смо добили за оних 30$ месечно што сам доплаћивао поврх редовног здравственог (које исто нисам баш разумео).

Го и Нина повремено раде у Зиро Дистансу, не нешто велико, и не програмирање, него цртају сличице за дугмиће. По три-четири сата дневно, од четвртка до недеље, Форд им прави распоред*. Запослио је и своје синове. Ево сад сам питао Нину, каже нису добили никакве паре за то, а није ни трајало, можда две-три недеље, док Форд није укапирао да не зна шта да им да да раде. Био је замислио округле дугмиће, па су онда њих две то правиле, а онда је једне суботе видео како ће да изгледа то што је он замислио, и баталио целу ствар.

Он ми је био међу првим примерима, уживо (а после их је било на десетине на УАу и другде), особа које нису научиле да мисле апстрактно. Он то мора да види, иначе у његовој глави то не постоји, чак ни кад је његова идеја.

С друге стране, кад смо од Зиро Дистанса узели машину за Горану, нисмо је платили.

И напокон сам добио финансијски извештај из Аваија за 1999. Не сећам се ничег, а и сад ме мрзи да погледам.

Код куће, навелико хапсе Отпор!аше, двадесетак само у Новом Саду. Б92 данас није емитовао. Мурија се потукла са рајом на Славији (јавља Јози). Нови Хоси се сад званично зове Хоси 2000, да би корисницима старог било „јасно само по себи“, а сад треба ново име убацити у сву документацију. „Сад само да се постарамо да прва верзија и изађе пре краја године“ написа Маркус Марвинскис. Пеја очекује овог пута ћерку.

Последње фотке из малог Сеика, Го урадила два аутопортрета. То ће се коју годину касније звати селфији, својке.

----

* у имејлу где ми је послао распоред, нешто се спомиње и Рич, око оног клинца. Такође, нешто сам спомињао да долази Берт и да ће можда бити мало тесно око распореда, оне треба да заврше смену баш кад он треба да дође.


Спомиње се: Аваи, Алан Робин (Форд), Владимир Пејин (Пеја), Горана Средљевић (Го), Зиро Дистанс (Зиро), Јелена Средљевић (Лена), Јошка Апро (Јози), Невена Средљевић (Нина), Нови Сад, Реџиналд Бертон Кејп (Берт), Рич Петрович, УбикАгора, Хоси, на енглеском