25-XI-2017.

Лена и Милан дошли на ручак, по навици, са све дугом дремком после. Мора да ме сјебао низак притисак (новембар је овде баш депресивам) јер се овог пута нисам пробудио пре њих.

Боба чека да дође Милена; Силвија десно, с леђа

Боба чека да дође Милена; Силвија десно, с леђа

А онда смо отишли у Бечкерек где су Силвија и Драган држали двођендан за децу (Јагоди је 5. а Стојану је први, у две недеље). Децу су и крстили поподне, ал' пошто се не бавимо религијом, то смо прескочили и отишли право на журку, ресторан је на два ћошка одавде. Не бих то звао кафаном, скроз је сиво, пескарени метал и млечно стакло, не може стерилније. Ал кувар је океј.

Као и обично, прегласан турбо фолк бенд (тј клавијатуриста и певаљка за народњаке), бар су првих 20 минута терали нормалан поп из 1981-99 кад смо стигли. Ракија, наводно дуња, неубедљива, мирис прејак и као на силу, чак ни ћале никад није ишао толико далеко, мора да су додавали шпеције. Клопа, обилна - таман кад смо се најели, ови опет напуне овале месом. Екипа из Кладова у пуном саставу - кум са родитељима (српском варијантом Енрона) и будућом женом, Драганови родитељи, брат са снајком и децом, сестра од стрица (баш згодна) са мужем. Била је и Вишња, у ствари негде наспрам нас, ал' се нисмо баш гледали. Од 150+ фотки, има је на две-три, од чега једна с леђа. Ради је дијета, погрешно као и пре, тањи ноге и руке, а труп не.

Боба и Милена у најбољем издању. Она умиљата да не може јаче, ма заводи камеру, толико да сам поставио растојање, да спречим себи било какав погрешан потез ако ми на ум дође. Он, Лена и Милан су се запричали код улаза у задњу салу, на тему... ваљда шта би му фалило да буде програмер. Све то наглашено Милановом зубобољом, због које је углавном држао руку на образу, па су фотке изгледале глумљене, намештене.

Ја и Арпи

Ја и Арпи

Арпи и ја смо поделили шприцер (викали кило и кило, ал кисела од пола литре). Након једне чаше он пређе на пиво, каже преслатко му вино. Па и било је штогод слатко, не баш јако. А добро, о укусима. Бар је ово била прва њихова журка за последњих пет година где сам успео да се напијем. Тј замало, попили смо још пар пића кад смо дошли кући - она два пива, ја Жарково медно вино.

(... 176 речи...)


Спомиње се: 24-I-2019., Певам, Арпад Гунароши (Арпи), Бечкерек, Вишња, Добривој Гунароши (Боба), Драган Умљанић, Жарко Зарин, Јагода Умљанић, Јелена Средљевић (Лена), кум, Милан Настић, Милена Пожарић, народњак, Силвија Умљанић, Стојан Умљанић, шприцер, на енглеском