02-IX-2017.: Добра риба

(... 133 речи...)

За вечерас смо имали трипер комбинацију у пуном смислу. Видим да ове године ништа од летовања, нећемо ми никуд, па ајде бар мало... хммм, има тај ресторан на селу где наводно долазе београдски скоројевићи и менаџерска каста, а Бајло је скоро у истој улици, могао би да нам буде водич. А још је и ноћни чувар, ваљда има неки уторак слободно, да му не откидамо од викенда. Аха, како да не, ал' смо га испланирали - не, каже, код њега ћемо, има опет добре рибе, добије са посла оно што им се заглави у решетку.

Па смо прво покупили Драгану и онда набадали да му нађемо кућу, рече „једина на спрат од главне улице“. Аха, има их бар четири спратне а ни на једној се не види број. Мени на нокли цркла батерија, па га је Драгана звала да изађе и маше.

После нам се придружио Сташа; Манџа је био на фудбалу, није могао. Бајло је спремио пуњеног шарана мајсторски, никад тако нешто нисам јео. Моје је било да после скувамм кафу и чак оперем шољице и џезву. Да сам пио, нисам, довољно је што возим даме.

Добро зезање и, изнад свега, дочек прве ваљане кише након два месеца. Крај суше.

У осталим вестима, Стенли опет у авлији радио неког бенџу, а Анита надзирала. Најбоља фотка је кад он клечи и риба нешто (таблу, оквир прозора, врата, штагод) а она се подбочила и гледа. Наслов се сам намеће: „прескочио си тамо“.


Спомиње се: 26-VII-2021., 03-XII-2021., Анита Џенифер Бергер (Анита), Драгана Витас, Ненад Бајло (Бајло), нокла, Славољуб Мандић (Манџа), Станоје Сердаревић (Сташа), Стенли Бергер, трипер комбинација, на енглеском