19-XII-2017.

Е први пут да не правимо ништа за св. Николу. Обоје смо задрти неверници, но смо угађали мојима, па онда само ћалету, за живота. Овог пута пасуљ од прекјуче - скувала га у недељу, са шпиц ребрима. Нису слана као некад, сви хоће да сачувају воду и продају је по цени меса. Шмркић је ту најгори од свих. Остали месари око месне су позатварали радње - и Клаанца је имала радњу, наравно само живинско, до њих је био Микула, па Чикина Банка (тј Чикен Бенк, по енгрпском пропису мора да се зове на енглеском) одмах преко пута. Онда је Клаанца банкротирана (не банкротирала, него ју је трећи власник отерао у стечај) а Шмркић преузео локал; Микула је постао печењара а и то му је трајало само годину, сад је на његовом месту још једна кладионица. Чикина Банка у ствари ваља, запамтили су је па јој више не уваљују оне ГМО ствари, кад на сваку џигерицу дођу бар два срца.

Гле како нико није ни покушао да зове да честита славу, па нисам морао да одговарам са „слобода народу“.

Она лепа бела тастатура је цркла кад сам пробао да је оперем (раставио, опрао, осушио, саставио, није ни лампица засветлела), отишао до Нене да купим нову. Немају више такву, тј имају ал' више нема медијске дугмиће. Имају сто разних играчких тастатура, неке чак и са слушкама и мишем у пакету, ал' ниједна са медијским тастерима. Купио само батерије, пуњиве, модел 2700 што значи да им је капацитет 2600 мАч (ђубрад лажљива). Свратио у повратку до Роде да дигнем нешто кеша, али и тај серекеш је развио курс па би ме коштало око 15%, горе од оних 12% због којих сам дигао руке од Отепеа. Збогом поштанска, било нам је лепо док је трајало, сад ми остаје само Војвођанска.

Дуууугачка конверзија за Белгијанце траје већ шест месеци. Завршио сам крио чаршаве, који су брљотка очекиваног реда тежине. Неће ово ни фебруара. Првобитни део смо завршили октобра (имагинарни рок, добро је то Јан ошацовао), а онда су тражили још, па још анализе, па још детаља да се испегла, и сад ово за замрзивач. А добро, бар није досадно.

Увече, вести од Нина. Каже погледале су је бабице (улази у трећи триместар) и како јој стомак убрзано расте, и са којом лакоћом су на доплеру чули срце с обе стране, и како она има осећај да се беба мрда на све стране... или је беба огромна или их има две. Ово друго је вероватније.

Спавам скоро нормално - данас без дремке, у кревет око 23:00, устао пре 9.


Спомиње се: енгрпски, Јан Бренкелен, Клаанца, Невена Жаја (Нена), Невена Средљевић (Нина), печењара, серекеш, на енглеском